Реклама / Ads
13| 17889 |31.12.2013 АКТУАЛНО

Най-страховитите кенефи в света - тук

.
Алтайското чудо...
В планината Алтай се намира най-страховитата тоалетна, която по екстремност може да се сравни единствено с изкачваенето на отвесна скала. Тя победи в тазгодшната класация известната мексиканска прозрачна тоалетна, под която ползвателят вижда бездънна шахта.
 
Сибирският нужник обаче е без никакви допълителни средства за сигурност, построен на ръба на скала на 2600 метра височина. Отдолу дебне смъртоносна пропаст, пише The New York Daily News. Изданието описва историята на дървената тоалетна, която започва през 1939 година, когато на върха е построена метеорологична станция. Оттогава досега там работят и дежурят по 5 специалиста. Те са и единствените ползватели на екстремното съоръжение плюс пощальонът, който им носи поща веднъж месечно. Понякога там се облекчава и пилотът на вертолета, който също веднъж в месеца снабдява базата с храна и напитки.

Изисква се дълъг стаж, за да свикнаш с усещането, че всеки момент вятърът може да те запрати в пропастта, признават метеоролозите. Много рядко някой външен чоек се престрашава да ползва чудноватото творение.

Мексиканската гордост е страшна, но красива...

 

За първи път мексиканската гордост - тоалетна със стъклен под над дълбока шахта, остана на второ място в класацията. Тя се намира в град Гуадалахара. Построена е на 15-я етаж на жилищна сграда, на мястото, където е трябвало да има втори асансьор. Подът е стъклен и всеки път, когато ползваш тоалетната чиния, погледът ти е насочен към страховитата бездънна дупка. Нужни са огроми усилия на волята, за да приемеш, че стъклото е здраво и няма да се счупи всеки момент под тежеста ти, описва ситуацията The Daily Mail. Стъклената тоалетна се е прочула в цял свят, с нея се гордеят и архитектите, които са я създали.

Мила родна картинка...

 

Никой обаче не се горее с родните български кенефи, които могат да претендират за най-опасни, страшни и мръсни в света. В някои от тях може да се влезе единствено с противогаз, защото са по-страховити от чернобилската катастрофа и катастрофата във Фукушима взети заедно. При това не става дума за единични екземпляри, а за често срещан ужас в села, влакове, ресторанти и дори в прехвалените ни курорти.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 24| 13852 |12.12.2012 НАСА разби митовете за края на света . 4| 11646 |26.10.2012 Маите на протест срещу края на света . 14| 10920 |06.11.2011 Астероид лети към Земята дни преди края на света? . 10| 6699 |21.04.2010 По света не арестуват с цветя и бонбони

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads