Реклама / Ads
19| 14473 |01.06.2019 АКТУАЛНО

Промяна на трудовите договори предлага Нова тв на разследващи журналисти

.
Генка Шикерова, Марин Николов и Миролюба Бенатова
Миролюба Бенатова, Генка Шикерова и Марин Николов трябва да вземат решение дали ще приемат или не промяната условията на трудовите им взаимоотношения, които са им предложени от новото ръководство на Нова телевизия.
 

В петък тримата са били извикани на разговор, на който са им предложили смяна на трудовите взаимоотношения, съобщава КлубZ. Това по същество означава, че се прекратяват трудовите им договори и им предлагат да произвеждат продукция, която после да предлагат на телевизията.

 

"Разбрахме, че им предлагат да са нещо като фрийлансъри. Което по мое тълкуване означава, че по време на разследване никой не стои зад гърба им. Тоест, ако някой те удари, защото го снимаш, няма да е ударил журналист от Нова телевизия, а някой си, който си прави собствено разследване. Освен това през цялото време из нюзрума се подмята, че това било начин да се намалят заплатите им, които били неправомерно високи - сякаш искат да ни настроят срещу тях...", казва пред медиата журналист, присъствал на оперативка, на която е съобщено за предложението към тримата му колеги.

 

Тълкуванието на ръководството на това решение е било, че така им се дава пълна свобода и независимост. Предложен им бил проект на договор, в който липсвало каквато и да било конкретика, като единственото, което се подчертавало, е че при готовност за преговори предложението ще бъде конкретизирано.

 

Миролюба Бенатова е споделила, че са им предложили нов вид трудови взаимоотношения, но няма да коментира, докато не реша дали ще  ги приеме или не. Подобна е била и реакцията и на Марин Николов. Не е ясно все още какво мисли за новите договори Генка Шикерова.

 

Твърди се, че в Нова тв вървят слухове, че бившият им колега Васил Иванов се връща в Нова телевизия и ще оглави отдела за разследвания.

 

В началото на седмицата Николай Александров, главният редактор на спортния сайт Gong.bg, част от "Нетинфо" и медийното портфолио на Нова телевизия, подаде молба за напускане. Колегите му от Дарик радио обявиха, че си тръгнат заедно с него от сайта, който създадоха в началото на 2007 г. По късно стана ясно, че изпълнителният директор и миноритарен собственик на "Нетинфо" Христо Христов е отстранен, след като не е приел оставката на Александров.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 12180 |06.06.2018 Само във Фрог: Вижте какви съмнителни консултантски договори се сключват в МВР за мастити суми . 8| 10695 |10.10.2017 Караниколов капитулира, връщат договорите на ”Емко” с Кинтекс . 0| 7992 |23.06.2017 ”Воля” внесе свой законопроект за промяна на изборния кодекс . 1| 9322 |18.05.2017 КЗП: Не се връзвайте на телекомите за договори заради роуминга

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads