Реклама / Ads
9| 11842 |05.12.2022 АКТУАЛНО

ПП излъгаха ”майсторски” за казуса “Капитан Андреево”. Уволненият шеф на БАБХ е внесъл съдебната такса /документи/

.
ГКПП ”Капитан Андреево”
“Продължаваме промяната” сътвориха поредния скандал по казуса “Капитан Андреево”, който се крепи на откровена лъжа. Това става ясно от документи, които разбиват на пух и прах най-новата им атака към ръководството на БАБХ заради случващото се на граничния пункт.
 

От един ден представители на “Промяната” лансират в медийното пространство тезата, че шефът на БАБХ Христо Вълчанов не е платил такса към съда от 70 лева и така делото ще бъде в полза на отстранената фирма за фитосанитарен контрол “Евролаб”.  От платежно нареждане се вижда, че не само сумата е платена, но отделно от това Вълчанов надлежно уведомява въпросния съд, че парите са преведени по сметка. 


Според служители на Агенцията, атаката срещу Вълчанов и последващото му махане от поста днес се дължи на негласно съглашателство между земеделския министър Явор Гечев и хора от ПП като бившия зам.-министър на земеделието Иван Христанов и  ексшефа на БАБХ Христо Даскалов. Твърди се, че атаките всъщност се дължат на това, че Вълчанов е отказал да “клекне” и да изпълни по нареждане обществени поръчки и назначения. 


Сигналът, който ПП подадоха днес в ДАНС срещу ръководството на БАБХ, е само част от тази координирана атака, убедени са източниците ни. 

Съвсем в стила на ПП, от партията подхванаха като дъвка нежеланието на Нидерландия да спъне България по пътя й за Шенген. Хората на Кирил Петков и Асен Василев се втурнаха да обясняват, че няма да влезем в Шенген, защото видите ли, били спрени действията им на “Капитан Андреево”.  

 

Истината, обаче е съвсем различна. Нидерландия ни обвинява за липсата на правов ред и върховенство на закона. Нека припомним, че именно кабинетът “Петков” и служебния кабинет сега отказват да се съобразят с решенията на върховния съд спрямо казуса БАБХ- “Евролаб” и да ги приложат в действие. Това показва на Европа, че една власт, стига да реши, може без каквото и да е основание да погазва съдебните решения, както и  да унищожи всеки бизнес и предприемачество. 


Казусът “Капитан Андреево” се превърна  в дъвка по време на цялата кампания на ПП.  Одит на ЕК обаче разкри по категоричен начин, че схемата на работа, установена от кабинета “Петков” на границата, е не само е порочна, но и вредна.  Нито едно от твърденията на ПП относно извършваните от частната фирма проверките на плодове и зеленчуци не бе потвърдено от МВР, ДАНС и прокуратурата. За сметка на това в пуличното пространство се появи информация за лични интереси на хора от партията да сложат ръка върху този бизнес.

 


.


.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 9415 |25.07.2022 Мая Манолова предлага решение на казуса с КЕВР . 13| 13381 |20.08.2021 Минеков за казуса с в. ”Труд”: Представете си - наемате апартамент за 100 лева, не плащате наем, ток, искате безплатна охрана... . 4| 9554 |11.04.2018 Функционалната (НЕ)компетентност на Владислав Горанов по казуса КТБ . 9| 13710 |28.03.2018 Илиян Василев: ГЕРБ се удави в казуса със Скрипал

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads