Реклама / Ads
0| 4300 |29.05.2022 НОВИНИ

Шефът на „Евролаб 2011“ отвърна на Бачийски: Изговореното от членовете на шайката, наречена „ПП“, са лъжи и инсинуации

.
Васил Димитров
Нека обществеността знае и разбере, че всичко, изговорено от членовете на шайката наречена „ПП“, са лъжи и инсинуации, както в конкретния случай, така и в национален мащаб, а под мотото „битка с корупцията“ ставаме свидетели на безчинстване и погазване на всички закони на страната.
 

Това заявява в своя позиция, изпратена до медиите, Шефът на „Евролаб 2011“ Васил Димитров по повод участието на народният представител от „Продължаваме Промяната“ Константин Бачийски в сутрешния блок на Нова телевизия. Тогава той хвърли бомбата и обяви, че на ГКПП „Капитан Андреево“ тече проверка от МВР и ДАНС по повод на това, че фирмата, оперирала на граничния пункт – „Евролаб“, преди няколко часа била подала документи за обработка на камион, който реално е минал границата преди една седмица и вече е в Германия.

 

Ето какво гласи цялата позиция на Димитров:

 

„По повод на изнесените отново в медиите лъжи и неверни факти от лицето Константин Бачийски, в качеството ми на представляващо фирмите износители-лице, отговорно за товара, заявявам следното:

 

Ръководството на БАБХ в лицето на изпълнителния директор г-н Даскалов и зам.-изпълнителния директор г-н Мавровски, както и зам.-министъра на земеделието г-н Христанов, поради ред причини не успяват да се справят с организацията, свързана с официалния контрол на ГКПП „Капитан Андреево“! Поради това се струпват огромни опашки от чакащи камиони с бързоразваляща се стока и за да няма напрежение с турската страна ръководството на БАБХ издава устна заповед на инспекторите да пропускат камионите или с минимална проверка, или въобще без да ги проверяват – „на вдигната бариера“.

 

Повечето от  тези камиони пътуват за западна Европа и местните власти знаят какви документи от входен пункт „Капитан Андреево” да очакват при освобождаване на стоката. При непредставяне на такива, те ги изискват по официален ред от БАБХ.  Когато това се случва, ръководството на БАБХ отново издава устна заповед на граничните инспектори да обработят документално съответния камион, въпреки че не е проверен физически и да пратят документите там, където ги искат, за да може да се освободи стоката.

 

Това е нарушение на закона, за което се носи наказателна отговорност!

 

Искам да заявя, че моята фирма няма нищо общо с тези вътрешни за БАБХ проблеми! Виновни могат да бъдат единствено тези, които издават разпореждане за това закононарушение!

 

Готов съм да съдействам максимално на компетентните органи като ясно им изясня ситуацията, за да могат да си свършат работата!

 

Нека обществеността знае и разбере, че всичко, изговорено от членовете на шайката наречена „ПП“, са лъжи и инсинуации, както в конкретния случай, така и в национален мащаб, а под мотото „битка с корупцията“ ставаме свидетели на безчинстване и погазване на всички закони на страната.

 

Ако има конкретни нарушения и обвинения срещу мен и юридическото лице, което представлявам очаквам да понеса отговорност по закон, а всичко друго са лъжи и клевети, поднесени в медиите от хора с депутатски имунитет“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4403 |28.05.2022 Шефът на Европол: Ще следим оръжия за Украйна да не попадат в престъпни групи . 0| 3357 |26.05.2022 Шефът нa Комисията зa защита нa пoтpeбитeлитe е осбоводен от поста . 0| 3012 |24.05.2022 Шефът на ЕК: Да не оставяме необърнат камък за възстановяването на Украйна, включително замразените руски активи . 0| 6994 |24.05.2022 Шефът на ГРУ Кирил Буданов: В Русия е възможен само държавен преврат в сянка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads