Реклама / Ads
0| 15131 |01.08.2022 НОВИНИ

Служители на БАБХ с “кърваво писмо” заради пратена “Калинка” на “Капитан Андреево”

.
Служители на БАБХ са изпратили “кърваво писмо” до шефовете на Агенцията. В него те разкриват за безобразията на “Капитан Андреево”, граничещи със закононарушения и дори престъпления.
 

Инспекторите предупреждават, че нервите им не издържат вече и са готови за стачни действия. Всичко това идва на фона на съпротивата на ръководството на БАБХ да изпълни съдебно решение на Върховния административен съд за връщане на товаро-разтоварната дейност на фирма “Евролаб 2011”. 

 

Във въпросното писмо се разказва за действията на  наскоро назначен в БАБХ и пратен на “Капитан Андреево” служител. Става дума за брата на телевизионната звезда Андрей Едрев - Николай. Всички инспектори били шокирани, когато въпросният мъж се появил на границата запасан с пистолет. Твърди се, че нарежданията му противоречат на утвърдени европейски практики за контрол на храните. 

 

Говори се също така, че се  бърка в информационната система на ведомството, ползвайки акаунт на друг служител, което е абсолютно недопустимо. Отбелязва се, че Едрев довел със себе си две жени, които нямали никакво понятие от работата, но за сметка на това му били верни. “Аман от протежета и некомпетентни хора. Защо всяка власт прави едно и също?!”, питат възмутени служители.

 

Според източници на Фрог най-сериозният проблем е свързан с данни, че срещу Николай Едрев се водят две разследвания от МВР. Именно в тази връзка медията ни направи официално запитване до вътрешното ведомство. Веднага щом получим отговор, ще информираме читателите си.  Любопитното е, че според инспектори, имало и други назначени от БАБХ  и пратени на  същата гранична зона по модела на Едрев.

 

Припомняме ви, че Турското посолство изпрати наскоро протестна нота за начина, по който се пропускат камионите с храни на пункта, след като бе преустановена работата на лабораторията за фитосанитарен контрол. Създаде се хаос, който продължава и до момента. В нотата се отбелязва, че фирмите ще си търсят правата в съда заради огромните финансови щети, които търпят.

 

Междувременно нито едно от твърденията за заплахи  срещу шефа на БАБХ Христо Даскалов и зам.-министъра на земеделието Иван Христанов не се потвърждават от страна на службите за сигурност.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2896 |29.07.2022 ВАС: БАБХ да допусне незабавно „Евролаб 2011“ до ГКПП ”Капитан Андреево” . 0| 2934 |25.07.2022 Протест на служителите в “Луфтханза” води до ново забавяне на полети . 0| 7698 |24.07.2022 Напрежение на “Кап. Андреево”! БАБХ не изпълнява съдебно решение, превозвачи се готвят за блокада, Турция с протестна нота . 0| 2805 |23.07.2022 Синдикатът на служителите в затворите: Излъгаха ни за заплатите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads