Реклама / Ads
0| 5411 |02.04.2008 АКТУАЛНО

Папата ще служи меса за гейове, а Саркози си увеличава ръста с операция

.
Даниел Крейг ще прави секс в новия филм за Джеймс Бонд - подобни бяха първоаприлските закачки и шеги в някои от световните медии, с които те се опитаха да преметнат своята аудитория.
 

В някои държави като Великобритания, Канада, Австралия и Нова Зеландия е прието шегите за 1 април да се пускат до обяд. След това, ако някой се шегува първоаприлски, то той рискува да бъде сметнат за пълен глупак. Това обаче в повечето случаи не смущава журналистите и австралийската радиостанция 2UE шашкаше слушателите си до полунощ, че по време на своето посещение в страната римския папа Бенедикт XVI ще отслужи специална меса за местните хомосексуалисти. За щастие нито гей-обществата, нито нормално ориентираните в сексуален план повярваха на тази шокираща за самата Ватикана новина.

Във Франция например 1 април носи названието "априлска риба" - то идва от 1564 година, когато крал Карл IX издава указ за начало на новата година да се счита не 1 април, а първи януари, но много негови поданици, несъгласни със смяната си разменили традиционния новогодишен подарък през това време - риба. Съвременните французи също не останаха по назад от другите народи, които се шегуват на 1 април. В някои френски сайтове се появи видеозапис на националния треньор по футбол Раймонд Доменек, в който той заявява, че Франция се отказва от участие на Евро 2008, защото играчите били уморени. "Какъв смисъл има да ходим на първенството, ако отборът не може да окаже достойна съпротива на противника? Най- добрият изход е никъде да не ходим, за което вече сме информирали ФИФА" - казва Доменек.

sarkyzi1.jpg  снимка Вяра Йовева

Над самите французи обаче се изгавриха британците. Таблоидът "Сън" публикува статия озаглавена - "Докторите ще разпънат Саркози", в която се съобщава, че на президента на Франция ще му бъде направена хирургична операция за увеличаване на ръста. Авторът на шегата посочва всевъзможни факти, че главата на френската държава се смущава от своя ръст, особено след сватбата с Карла Бруни, която е доста по- висока от него, особено, когато се качи на токчета. В статията пише още, че в интервю пред френски журналисти  Бруни е заявила, че обожава мъже с нисък ръст, тъй като те били много сексуални. Това също не донесло утеха на Саркози и той решил да се подложи на операция. Британците не подминаха и възможността първоаприлски да се пошегуват със самите себе си. Друг таблоид "Дейли Стар" публикува интервю с актьора Даниел Крейг, в което той казва, че в новия филм за Джеймс Бонд всъщност легендарния агент 007 ще бъде бисексуален. От своя страна "Дейли Телеграф" на първата си страница припомни на своите читатели, че 1 април е Международен ден на птиците и публикува статия за летящите пингвини. Иdrunk_russia.jpg докато в Русия обикновено 1 април минава под мотото "Събуди се! Успа се за работа!", то повечето медии в Съединените щати на същата дата огласяват списъци на най- глупавите хора в страната. Интересното в случая, че непременно се напомня на публиката, че става дума за шега. Някои от медиите се изгъбаркаха с президента Джордж Буш, за когото писаха, че е провел делова визита в Украйна, но домакините го нагостили с вишни, за които не се съобщава обаче от местните средства за масово осведомяване дали са били с костилки или без. Сензационни новини долетяха и от борда на Международната космическа станция. Тримата членове на екипажа се оплакала в центъра за управление, че вече не им работи електронната поща. Компютърни експерти от НАСА разясниха на читатели и зрители, че бордовите компютри били атакувани от троянски вируси, пуснати от хакери в централната система, базирана в Хюстън, щата Тексас. Друга новост, пак от Международната космическа станция също разбуни духовете в Америка. Роботизираният манипулатор на станцията "Декстър" се разсърдил на космонавтите и вече искал да го наричат не просто "Декстър", а "Декстър Великолепни". За непосветените става дума за машинария, която едва ли знае как я наричат. 

64_scottish_dancing.jpg В Шотландия, където хуморът е крайно специфичен първоаприлските шеги всъщност продължават два дни. Вторият ден е посветен изцяло на шeги, свързани с човешкото тяло, особено на някои части, разположени под талията. Строгите и дисциплинирани германци са лишили 1 април от традиционния му смисъл. Причината във всичко това е, че германците смятат, че на 1 април се е родил Юда. Вместо пиперливи шеги наследниците на Гьоте предпочитат да се пращат един друг за зелен хайвер в магазини и аптеки. Frognews.bg 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 5762 |02.04.2008 Нашенски ученици мятат здрави гюбеци върху чиновете . 0| 4851 |02.04.2008 Дзукеро ще дава уроци на участниците в Music Idol 2 . 0| 5189 |02.04.2008 Salvatore Ferragamo стана на 80 години . 5| 7425 |02.04.2008 Почина барабанистът на ФСБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads