Реклама / Ads
0| 7287 |01.03.2017 АКТУАЛНО

„Пирогов” лекува на пълни обороти, скандалът не успя

.
„Пирогов” функционира нормално, което означава на пълни обороти. Скандал, какъвто се опита да създаде д-р Кацаров - не се получи. Той остана изолиран от колегите. „Пирогов” е по-голям от всеки от нас, включително и от директора, какъвто в момента съм аз.
 
„Пирогов” е територия на пациентите, на които ние помагаме, а не на този или онзи или на някаква интрига. Още повече, когато е с политически окраски. Това заяви проф. Асен Балтов, шеф на „Пирогов” за Фрог нюз. Според него няма никакъв смисъл да се продължава някакъв медиен дебат и спорове. Вчера се е състояло съвещание на борда на болницата, по време на който всички членове са изразили ясното си желание ремонтите в отделенията  клиниките да продължат. Не е присъствал единствено д-р Кацарски, шеф на Детската клиника по травматология и ортопедия. Останалите са го чакали около час, но той така и не се появил.

Преди това се е провела среща – още сутринта – между Кацарски и Балтов. Новият директор е предложил различни варианти за ремонта на на въпросната клиника, предложил е Кацаров да го направи по негово усмотрение. Той обаче отказал категорично.

 

Проф. Балтов, който е известен хирург, травматолог и ортопед и председател на Българската асоциация по ортопедия и травматология (изборна длъжност) отрече категорично да има вълна от оставки. Желание да напусне е заявил д-р Кацаров и 6 специализанти от неговата клиника. Ако те наистина напуснат, няма да имат право повече да се обучават в „Пирогов”. Такъв е правилникът.

 

„Пирогов” е уникална болница, превърнала се в институция. Всички опити да се руши имиджа й е не просто некоректен, а много повемче – неморален. Търси се скандал не по професионални теми, а за ремонт, който наистина е нужен, защото не е правен такъв от години. А инсинуациите, че някой щял да закрива Детското отделение по травматология е чиста лъжа! Тя минава границите на манипулацията дори в България, допълни проф. Балтов.

 

Новото ръководство на „Пирогов” да извади цялата истина за болницата. Да се извадят докладите от проверки и ревизии, за да се види каква дискриминационна политика е провеждана спрямо някои клиники и медици, за сметка на други. За това призова бившият здравен министър Таня Андреева.

 

Лекари от „Пирогов” коментираха за Фрог нюз, че именно такива намерения заявил при всъптването си в длъжност проф. Балтов, което разтревожило известен кръг в болницата, който се считал за привилегирован от години. Оттам тръгнали и атаките. Ако Балтов изпълни обещанието си, срещу него ще се изсипе лавина от критики, компромати и манипулации, прогнозират колегите му.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4177 |28.02.2017 Допълнителни обучения за спешните медици . 2| 4104 |28.02.2017 Семерджиев: Напрежението в „Пирогов” е по-скоро субективно, отколкото обективно . 6| 5090 |27.02.2017 Проф. Асен Балтов официално е шеф на „Пирогов”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads