Реклама / Ads
34| 5034 |16.07.2021 НОВИНИ

Не удрят мафията в здравеопазването, а ”Пирогов”, защото е по-лесно и ефектно

.
Проф. Асен Балтов
Пироговци протестират. Пироговци защитават своя досегашен директор проф. Асен Балтов. Пироговци не са съгласни с уволнението на Балтов, както и с обвиненията за източване на здравната каса. Те опровергават констатации на проверката, както и твърдения на служебния здравен министър Стойчо Кацаров и неговият заместник Димитър Петров.
 

Стигна се до твърдения на министър Кацаров, че с неговото име е издадена епикриза за цироза на черния дроб, каквато той няма.

Лекуващият го медик доц. д-р Петър Атанасов, зав. отделение „Вътрешни болести“ и ковид отделението в „Пирогов“ показа документация, която показва за какво става дума и опровергава категорично твърдението на министъра. Няма да навлизам в детайли.

 

Бил съм пациент в „Пирогов“, убедил съм се „на собствен гръб“, както се казва, за какви професионалисти става дума, които правят чудеса в непредполагащи подобно нещо условия.

И преди съм изразявал мнение за отношението на правителството на Борисов към т.нар. правителствена болница под ръководството на проф. Любомир Спасов. Ще повторя отново: Спасов и правителствена са незаслужено привилегировани и ползващи се от политически „чадър“, което ги правеше години наред недосегаеми. Правителствена е много по-малка болница от „Пирогов“, но с по-голям бюджет. „Пирогов“ дължали около един милион, а на правителствена нееднократно са опрощавани десетки милиони, при това явно злоупотребени. Дори в момента, след като се разбра, че там са извършани трансплантации по много съмнителен начин, ръководството на правителствена отказва да каже за какво става дума и крие какво се е случвало там. Научихме, че проф. Спасов и приятелят му Делян Пеевски са се ползвали от скъпа апаратура барокамера за да се подмладяват, до която пациенти не са имали достъп. Научихме за много други безобразия и разхищения граничещи с грабеж, за които НЗОК и министерството не говори. Но се удря „Пирогов“.

 

Не чухме министерството да каже нещо за десетките здравни заведения, които от години източват касата. Не чухме защо имаме най-много болници на глава от населението (над 360), най-много болнични легла, но сме последни по качество на медицинското обслужване. Не научихме също, че пироговци се надяват на частни дарения и от чужди посолства и държави за някои ремонти, защото държавата налива милиони в правителствена, например.

 

Щях донякъде да разбера министър Кацаров, ако бе казал, че не одобрява присъствието на проф. Балтов в онази борисова идиотщина да показва на него и на бившия здравен министър проф. Ангелов маркировката на пътя към Калотина в разгара на пандемията. Простащината на Борисов е отблъскваща, но се стигна дотам той да защитава проф. Балтов и „Пирогов“, след като дванайсет години не направи нищо здравеопазването и лечението да мръднат и сантиметър нагоре.

Не бъркайте темите, хора. „Пирогов“ и пироговци не са под един знаменател с правителствена, Александровска и някои други лечебни заведения.

 

Нужна ни е истината. Цялата истина. Тя трябва да включва мафията, която държи снабдяването с техника и консумативи (връзките на Борисов и Пеевски със съответните кръгове) , лицензирането, търговията с лекарства, филмът на ужасите с трансплантациите в правителствена, скандалните умопомрачителни разлики между заплатите на директори и останалия персонал, колко струва мястото на шеф на ИСУЛ, например и пр. Но не чуваме нищо.

 

Давам своя скромен глас в защита на пироговци!

 

Огнян Стефанов

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 7075 |02.06.2021 Илиян Василев: Очаквано мафията започна контранастъпление . 9| 11318 |26.05.2021 Бойко Ноев: Явлението „Пеевски“ мушна мафията през задния вход на ДАНС. После кооптира Борисов и си получи премиер . 6| 4336 |18.05.2021 Методи Андреев: За пръв път от три управленски мандата България не се управлява от мафията . 24| 3975 |13.05.2021 Гешев: В интерес на мафията е закриването на спецструктурите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads