Реклама / Ads
18| 3933 |17.07.2021 НОВИНИ

„Пирогов“: Кацаров не е бил на безплатен преглед в болницата, такъв не му се полага

.
Източник: БГНЕС
От болница ”Пирогов” разпространиха до медиите уточнение във връзка с изказване на служебния здравен министър Стойчо Кацаров пред Българската национална телевизия.
 

"Във връзка с изказване на служебния здравен министър Стойчо Кацаров пред БНТ на 16 юли, петък, уточняваме: в периода 23-27 януари той не е бил на безплатен контролен преглед в "Пирогов", защото такъв не му се полага. Той е бил изписан след болнично лечение на тежък COVID-19 на 12 декември 2021 г. По правило срокът за безплатни изследвания и контролни консултации със специалист е един месец.

 

Изглежда министър Кацаров не знае също, че съгласно Наредбата за медицинска експертиза, която лично е подписал за чернодробна цироза не се определя пожизнен срок при освидетелстване в ТЕЛК. След като не знае, нека направи проверка преди да го съобщава в национален ефир. Освен това при освидетелстване се вземат предвид показателите за функцията на черния дроб, всички клинични и параклинични изследвания, а не клиничната пътека, по която болният е би приет на стационарно лечение", гласи писменото уточнение.

 

В интервюто Кацаров посочва, че "няма никакво съмнение, че са извършени нарушения в болница "Пирогов", те са документирани и доказани от Здравната каса". 

 

"Не е вярно, че се пускат пътеки, за да не плаща пациентът. Всеки пациент, лежал в болницата, има право на два безплатни контролни прегледа и изследвания след своя престой. Аз не съм имал никакъв постковид синдром, аз нямам чернодробна цироза, каквато ми е записана в медицинското досие и в епикризата от болницата. Аз не съм лежал в болницата с чернодробна цироза. Не съм лекуван за чернодробна цироза. Това се отнася за още 402-ма души, половината от които са с чернодробна цироза, другата половина - с хронична бъбречна недостатъчност", обясни д-р Стойчо Кацаров и добави, че с изказването си доц. Петър Атанасов признава, че е издал фалшива диагноза и съответно епикриза", категоричен беше здравният министър.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 3506 |16.07.2021 ”Пирогов”: Настояваме за оставката на Стойчо Кацаров . 24| 5328 |16.07.2021 Лекарят на Кацаров: Диагнозата му е лъжа, но той ме предаде за политически дивиденти . 8| 7054 |15.07.2021 Министър Кацаров: Има здравна олигархия на върха на здравната система . 7| 3780 |09.07.2021 Министър Кацаров: Държавата обмисля да стимулира с парични ваучери хората, за да се ваксинират

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads