Реклама / Ads
0| 8439 |13.06.2022 АКТУАЛНО

Поетът Лъчезар Лозанов за маските на Слави Трифонов: Нищета на мисленето, пипалце от глупостта

.
Лъчезар Лозанов
Слушах интервюто на Слави Трифонов. Порази ме нищетата на мисленето, опустошената от примитивизъм теза. Винаги когато му се зададе сложен въпрос за икономика, здравеопазване, финанси или нещо в дълбочина, отговорът е: не знам. Доверявам се на експерти.
 

Добре де, как си избираш експертите, ако нямаш свое разбиране или концепция по въпроса. Мненията на експертите варират от тъмно черно до ослепително бяло - кого от всички си избираш? Ако е красив или пее македонски (били най съвременните от всички региони на страната) народни песни? По обувките или по това, че най-ловко са изплагиатствали определени пасажи от научните трудове на свои предшественици. Обадих се по телефона в БАН или СУ и попаднах на него...

 

Слави си мисли, че още вади топчетата от спортния тотализатор. Без да имаш предварителна концепция и подходяща ерудиция, от която да изградиш платформа и програма, нищо не можеш да избереш. Това ще е като бъркане в торба със змии - квото докопаш, ако не те ухапят. Ами ако държавническите решения се опираха на референдуми и до мнението на "народа" управлението на страната нямаше да има нужда от лидери. Те са тези, които виждат по-далеч от "народа" и могат да вземат непопулярни мерки, далеч от популярните глупости, които правим всекидневно.


Разбира се не всеки водач, самопровъзгласил се за гений (като влечугото Б. Б.) става за тая работа. Трябва да си попрочел камари и да си натрупал много разностранни знания и опит, освен един "Винету". Ако референдумите бяха панацея, можем да ги организираме да съветват някой хирург как да прави сърдечна операция. Защото въвеждането на еврото не е по-малко сложно от сърдечния ритъм и всякакви популистки "допитвания" до широките маси са само терен за спекулации и театрални превъплащения на глупостта.


А тя, както знаем, не познава граници. Само едно от пипалцата ѝ се нарича Слави, иначе имената ѝ са хиляди.


Лъчезар Лозанов

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 14811 |22.02.2022 Поетът Кирил Кадийски за Фрог: Стига вече! . 12| 8484 |01.09.2020 Поетът Николай Милчев: На 2 септември през целия ден ще бъде дванайсет без пет! . 2| 7368 |07.05.2020 Георги Лозанов: Жълти медии, политици и експерти използваха кризата за имиджови акции . 40| 22130 |22.04.2020 Синът на депутата Лъчезар Иванов проговори за катастрофата: Искаха да лъжесвидетелствам срещу Кристиан

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads