Реклама / Ads
0| 5914 |02.09.2022 АКТУАЛНО

Проф. Николай Радулов: Има много корумпирани служители на границата, плаща се за постове в Гранична полиция

.
Николай Радулов
”Още миналата година предсказвах, че ще има голяма вълна от мигранти, оттам натиск има, но при тези, които пазят границата има корупция, иначе няма как всички тези мигранти да влизат'. Това каза проф. Николай Радулов, експерт по национална сигурност.
 

"Трафикират сe всичко. Имаше по едно време афганистанци с ранички, в които имаше много наркотици, плаща се много добре в Гранична полиция, аз знам за хора, които даже си плащат, за да бъдат назначени там", добави още той пред Нова телевизия.

 

Сегашният шеф на „Гранична полиция” е една много симпатична жена, добър юрист, но нищо не разбира от гранична полиция”, каза още бившият секретар на МВР.

 

„В „Гранична полиция” съществува корупционна среда. Като че ли ръководството на министерството в лицето на няколко поредни министъра или не разбират колко е опасно това, или считат, че някак си от само себе си ще се реши въпросът. Става дума за страшно много пари - за милиони”, алармира бившият народен представител.


"Концетрирахме се в случая с бургаските полицаи, но убийството е факт. Всички тези хора са с неустановена самоличност. Всичко по разследването на случая в България вече е направено. В средите на Гранична полиция много добре се знае кой какво върши. Там няма тайни и много лесно може да се разбере всичко. Не е моя работа аз да знам конкретиката и да я подсказвам на министъра. Каналите не само работят, а работят по-активно".


"Техниката работи, тя подава сигнали и се фиксира всичко. Що се отнася до пътищата на границата, те наистина са в лошо състояние. Направени са лошо, от тях знаете, че винаги някой краде", смята Радулов.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 9328 |22.08.2022 Николай Слатински: Далеч по-важното е не кой уби дъщерята на Дугин, а какво ще последва . 0| 6727 |04.08.2022 Проф. Слатински: Добре би било служебното правителство да нагнетява Чирен, а не страх . 0| 8249 |26.04.2022 Проф. Слатински цитира ген. Варенников: Воювал съм с фашистите, в Афганистан с басмачите, но в Чернобил беше най-страшно! . 0| 24240 |03.03.2022 Историкът проф. Палангурски: Армията освободителка бомбардира днес правнуците на онези, които се биха на Шипка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads