Реклама / Ads
17| 15022 |21.11.2017 АКТУАЛНО

Само във Фрог: Учредява се нова политическа формация „За теб, България”

.
Валери Григоров
Учредява се нова политическа формация- коалиця „За теб, България”. Това разкри пред Фрог нюз един от учредителите Валери Григоров, бивш шеф на гранична полиция. По думите му в нея ще членуват предимно експерти, доказали се в работата си. Ще има и задържително изискване имената им да не са замесени в корупционни скандали.
 

Говоря за политически проект, който е създаден с инициативата на хора с висока експертиза. Те не са участвали досега  в политическият живот на прехода, който според нас  е изцяло криминален. Ние държим в нашите ръководни органи да има експерти с доказани качества в своята област. И не на последно място-те да са управлявали хора, структури  и организации. Т. е  изисква се  да са доказали своите качества като мениджъри. С една дума-можещи и знаещи хора. Ние виждаме, че цялото общество е потресено от превърналата се в политика корупция. Дори министърът на правосъдието каза, че не всяко корупционно деяние е престъпление. Това означава, че корупцията е превърната в част от държавната политика. Самият факт, че се прави избор кое да бъде разследвано и кое не, е показател, че държавните институции и политиката на управляващите през последните години, се основава на това, че липсва критерии за това какви са качествата за заемане на определена държавна длъжност.

 

Като запознат с проблемите на границата, той обясни: Преди една година в поредица от интервюта пред „Дойче веле” направих пълен анализ на контрабандните канали и проблема с нелегалните мигранти. Там посочих профила на извършителите и на организаторите. Унгария за 6 месеца построи двойна ограда на границата със Сърбия.

 

Вътре вървят полицейските патрули. Ние пета-шеста година строим ограда, която струва многократно повече- около 250 млн. лв. И  всъщност ние на 30-40 км. по река Делийска  и река Резовска нямаме още ограда. Самата обществена поръчка е възложена на трима областни управители. Това създава предпоставка и тримата  да вземат комисионни, както и да имат влияние върху територията.

 

Какво още сподели Валери Григоров за управлението на страната, за премиера Бойко Борисов и проблемите на границата, вижте в рубриката „Интервю”.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 6022 |17.11.2017 Мира Радева за Фрог: Борисов даде заден с Главчев, целта е да задмине Тодор Живков . 6| 7277 |16.11.2017 Само във Фрог: Шефът на КОНПИ и пиарката му да се разберат кой от двамата лъже . 2| 6644 |16.11.2017 Само във Фрог: В три служби подмятат строго секретните дела на ГДБОП срещу корумпирани политици и магистрати

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads