Реклама / Ads
12| 11747 |13.03.2019 АКТУАЛНО

Проф. Н. Слатински: 8 милиона + 35 милиона + 43 милиона + 58 милиона = kleta majka Balgariq

.
Проф. Николай Слатински Източник: БГНЕС
А това е идея!! Както казваха през късния соц, трябва да се мултиплицира! Всеки, който дължи на държавата или въобще някому някаква сума, има пълното право да разсрочи задълженията си.
 

Дали да не опитам с данъчните си задължения, макар че при мен на практика всичко ми удържат l момента на получаването на заработеното с честен труд - в същата секунда, даже още не съм си получил заработеното, а те вече са ми удържали дължимото! Или да помоля "Топлофикация" да престане да тормози по телефона майка ми за ненавреме изплатени 66 лева и 31 стотинки?

 

Чисто математически, поемането от държавата на задълженията от 8 милиона също е разсрочване на плащането, само че за безкраен период от време. Така че с разсрочването от днес не се постига нищо ново, само дето се действа на принципа Трай коньо - дотогава я камилата, я... и се чака обществото да се лашне по друг скандал, защото този трае вече 3 дни, а това е времето у нас, в което всяко чудо губи срок за годност.

 

Понеже при "Българската Коледа", както вече писах тук, се събират около 2 милиона лева, у мен възникна въпросът:

 

Дали може с неизплатени заради разсрочване пари от въпросните 8 милиона да се купи нещо за болниците, в които, например, животът на току-що родените деца виси на косъм?

 

(Някога цял мандат умолявах президента Първанов да се помогне с пари от "Българската Коледа" на болницата "Света Марина" във Варна, в която лекарите правят чудеса, спасявайки недоносени бебчета, но сърцето му не трепна, навярно - само доста безпринципно и много гневно предполагам - защото не съпартиец негов бе начело на тази болница.)

 

Или тези новоородени дечица трябва да разсрочат очакването си от спешна помощ с жизнено важна апаратура, докато длъжниците като мюфтийството (8 милиона), "Леевски" (35 милиона), Домусчиев (58 милиона) сколасат да изплатят някаква прилична част от задълженията си към държавата (а тук ми напомниха, че и Гергов получи даром 43 милиона грешни пари от бедния данъкоплатец)?

 

Аз бях доктор по математика, но само като сумирам тези няколко числа (а с тях списъкът на вересиите не се изчерпва) и ми се завърта главата и ме е страх и срам (за държавата!) да произнеса на глас отговора:
8 милиона + 35 милиона + 43 милиона + 58 милиона = kleta majka Balgariq

 

Проф. Николай Слатинскки, фейсбук

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 7183 |12.03.2019 Проф. Вучева: Единствено президентът има право да опрощава задължения към държавата . 45| 12707 |03.03.2019 Проф. Лизбет Любенова: Макар и свободни, не ни канят в Сан Стефано и на Берлинския конгрес . 21| 8089 |31.01.2019 Соломон Паси: Няма да правя партия с президента, твърдението на проф. Мирчев е вопъл вляво . 15| 12914 |21.12.2018 Проф. Слатински: Властта го е закъсала, щом Асото пика на злото и помага

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads