Реклама / Ads
55| 6586 |19.09.2013 АКТУАЛНО

Радан Кънев: Ще променим България в посока, в която ГЕРБ не поискаха

.
Всички партии в България са направени по комунистически тертип. Нашата идея е Реформаторския блок да бъде различна. Новите печеливши политически стратегии са именно от такъв тип. Широка коалиция на идеите и активно участие на гражданите.Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ Радан Кънев от ДСБ.
 

В България човешките права не са на почит и никой не ги зачита. Това е жалко. Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ Радан Кънев от ДСБ. Когато една система работи корумпирано, икономиката рано или късно рухва. По този начин няма как да увеличаваме работни заплати и да създаваме работни места, обясни Кънев.

В Реформаторския блок няма начин да се вземе решение без спорове и дебати, каза още Кънев. Не съм сигурен, че подредбата на депутатските листи ще създаде големи проблеми. Ние искаме предсрочни избори и сме готови за тях. Българското общество не може да търпи повече това управление, допълни той.

При протестите на 4 септември единствените ни контакти с ГЕРБ бяха на много ниско техническо ниво. Идеята беше да няма конфронтация между привърженици на двете партии и те да бъдат географски разделени. Аз нямам работа с Бойко Борисов и Цветан Цветанов. Много сме различни и представляваме различни ценности и идеи. Ние искаме да променим държавата в посока, в която ГЕРБ не поискаха, категоричен беше Кънев. Нямаме никаква връзка и контакти с нито едно лице от олигархичните кръгове. Ние работим почти без бюджет.

Реформаторският блок не е похарчил стотинка освен за зали за пресконференции, кафе и вода. Не плащаме на протестиращите и тези атаки срещу нас са добре организирани и планирани. На мен ми се нахвърлиха четири парламентарни партии. Това показва, че ги е страх от нас. Страх ги е, защото ние ще променим начина на управление на държавата и те ще загубят своите привилегии, завърши Кънев.

Ако себе си не реформираме, не заслужаваме името "Реформаторски блок", посочи той. Заседаваме по 30-40 души и засега успяваме да постигнем консенсус, допълни Кънев.

Има партийна ревност, дори и аз самият губя от фокус общия интерес и защитавам повече нашия партиен интерес понякога, призна лидерът на ДСБ. Той коментира и реденето на листите за евроизборите. В последните 12 години губим последователно. В последно време математиците са най-важните хора в партията, защото те преценяват шансовете на подредените в листите. Когато доверието се качва, листи се редят по-лесно и математиците остъпват. В този смисъл листите няма да са трудни за нас, посочи Кънев.

Нямаме връзка с нито едно лице, свързано с олигархични кръгове, с нито една такава група или личност нямаме контакт, дори работим без бюджет, категоричен е Кънев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 24| 22080 |18.09.2013 Парис Хилтън - пийване, секс и друсане за слава . 1| 7805 |17.09.2013 Дядо строи Ноев ковчег . 0| 7391 |16.09.2013 Първи звънец в училищата . 9| 8713 |15.09.2013 България намалява със 164 души на ден, сочи статистиката

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads