Реклама / Ads
63| 7950 |21.01.2011 АКТУАЛНО

А. Райчев: Борисов не е свещена крава от вчера

.
А. Райчев
България излезе от сферата на приказките и влезе в сферата на реалността, коментираха Райчев и Радева.
 

В нарастващата лавина от скандали с ГЕРБ, започващи от Калина и имотите на Цветанов, стигнахме до кулминация, обяви по БТВ социологът Андрей Райчев. За първи път в тях попадна и Борисов, От вчера той не е свещена крава, следващият път ще му е още по-тежко, а този път наближава. Той вече е един обикновен политик. Цар Симеон беше в подобно положение, напомни Райчев и каза, че нацията излязла от състоянието на влюбване. Сега ще започнат да го мразят и ще завърши като всеки друг премиер. България излезе от сферата на приказките и влезе в сферата на реалността.

40 и няколко процента са зад гърба му, каза Мира Радева от МБМД. Този удар е много силен, съгласи се тя. Аз обаче искам да повярвам, че в българското общество има смели и доблестни хора. Сега очаквам прокуратурата и съдът да покажат върховенството на закона. Колкото до политически алтернативи, вярвам, че има такива, може да не са в парламента, но има, каза Радева.

В тази история има нещо много лошо и тя не е с Бирата. Уреждането на поредния клиент се случва винаги и всеки ден. Ние влязохме в спирала на подслушвания и тайната информация. Страшното е не уреждането на Мишо Бирата, а това, че има подслушване и на министри, а може и на опозицията. А това е нашата власт. Не съм сигурен, че Станишев, напр. не се подслешва. Ако има голям грешник в тази ситуация, не е Борисов, а Цветанов, който докара милиционерщината.

Не е така, контрира Радева. От една страна по думите на Райчев приемаме, че властта е непочтена и неморална, с което не мога да се съглася, от друга се възмущаваме от това, че тя преследва това, това са двете страни

Мечтаният кандидат за президент на Станишев е Цветанов, каза Райчев. Но няма да е той. Ще има по-силен.
Едва ли Борисов ще се ангажира с подобна битка. В страната има два много ясни полюса - против и за Борисов. Доган получи силен коз, цената му расте. Отново подкрепата му ще бъде решаваща.

Големият въпрос на ГЕРБ е Борисов ли ще е президент или не
. Но ако той бъде кандидатът, с ГЕРБ ще се случи това, което стана със СДС, когато Желев се кандидатира за президент, ще изчезне за няколко дни, коментира Райчев.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 48| 8087 |26.11.2010 Борисов сбъднал мокрите сънища на БСП . 10| 8002 |29.10.2010 Борисов на път да скара "тройната коалиция" . 7| 9204 |14.10.2010 Яне вади корумпиран министър от кабинета "Борисов" . 44| 8495 |29.09.2010 Борисов: При стачка подавам оставка, викайте Станишев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads