Реклама / Ads
44| 8503 |29.09.2010 АКТУАЛНО

Борисов: При стачка подавам оставка, викайте Станишев

.
При стачка си подавам оставката. Аз толкова мога. Това каза в емоционален изблик пред Сашо Диков премиерът Бойко Борисов.
 

Давам всичко от себе си - от сутрин до вечер, дадох си здравето и нервите, коментира лавината от критики към него и кабинета.

"Щом не ни харесвате - викате си Станишев, Доган и си ви доуправят. Толкова! Полагам огромни усилия, повече от това не мога. Толкоз мога!", разпалено допълни Борисов по време на интервюто, което даде пред Сашо Диков за Канал 3.

Премиерът подчерта, че той е изпълнил на 100% обещанията си и започнат ли стачни действия, няма да убеждава никого в противното.

"Викате си някого да ви отвлича, да ви язди", нервно реагира Борисов. На въпроса на водещия за огромно напрежение се е натрупало в обществото и неговите очаквания, министър-председателят отговори с не един въпрос: "А в мене не се ли е натрупало напрежение? И в мен има напрежение, защото полагам огромни усилия да изкарам държавата от кризата и го правя. Намалих цената на газа, може да е самохвалство, но за мен това бяха изключително трудни преговори. В три часа през нощта ги изгоних. В три часа през нощта! Кой ще ми плати това здраве?"

Борисов смята, че най-успешните сфери на управлението са борбата с престъпността, строителството, земеделието. Дянков има много трески за дялане и ако не си ги поправи, ще има проблем с мен, обеща той.

Оценката му за Дянков е, че "той генерира отрицателна енергия заради липсата на пари и това кара всички да го мразят".

Той обаче одобрява финансовата дисциплина на Дянков.

Проблемите в здравеопазването пък определя като "единствения трън в петата, единственото ми тежко място, където буксуваме". И ако Борисова не се справи, ще сложа друг и тогава ще успея, закани се премиерът.

По-късно дойде и развръзката -  Бойко Борисов прие оставката на здравния министър, като уточни, че тя не й е била искана досега. Така той показа, че наистина държи на думата си.

Накрая отрече да е "самохвалко" и призна: "Аз съм вече един истински преуморен човек вследствие на много ангажименти и разговори."

Интервюто на премиера не убегна от зоркия поглед на депутата от Коалиция за България Петър Курумбашев.

Българският народ избра г-н Борисов, за да управлява, а не да бяга при първата по-сериозна ситуация. Това каза на пресконференция в Народното събрание Курумбашев по повод репликите на премиера, че ако в държавата има стачка, той щял да си подаде оставката.

"Какъв голям мъж, а плаче. Вижте какво се случва в цяла Европа. Вчера имаше стачка в Словения. Днес има протест в Брюксел. Дали Барозу ще си подаде оставката? Днес има стачка на транспортните работници в Испания. Дали испанският премиер ще си подаде оставката? Какво да кажем за Папандреу? Има ли стачки в Гърция? Тук трябва да кажем – българският народ избра г-н Борисов, за да управлява, а не да бяга при първата по-сериозна ситуация", допълни Курумбашев, предаде Фокус.

"Тук репликата е: "Не така, моето момиче. Тепърва има да те щипят". Ако г-н Борисов в най-скоро време не уволни г-жа Борисова, тя ще го уволни него", смята Курумбашев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 25| 7067 |18.06.2010 Б. Борисов: Путин ме разбира по-добре отколкото в БГ . 1| 5319 |08.01.2009 Казахски журналист обяви гладна стачка . 2| 5764 |16.12.2008 Актьорската стачка раздели Холивуд на два лагера . 4| 5999 |16.10.2007 И учениците на стачка, но против матурите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads