Реклама / Ads
33| 11768 |11.10.2010 АКТУАЛНО

Ревизоро: Сега "Апостолите" концентрират парите от контрабанда

.
Емил Димитров-Ревизоро
Сега имало една група, акумулираща пари от контрабанда, избирана от "Бог". Генералният проблем бил, че ни занимават с претоплени манджи. Основната причина за това - предстоят 6 тежки месеца и трябва да се сервират зрелища, констатира Е. Димитров.
 

Процесът за узаконяване на вилата ми е започнал доста отдавна, каза шефът на свиленградската митница Стефан Марашев. Той бил представил необходимите документи и обектът вече имал акт за узаконяване; обектът бил деклариран през 1998 година пред данъчна служба. През 1992 година пък започнал строежът. Иначе Марашев живеел в Свиленград; имал обаче открити партиди от 96-та година и плащал ток и вода. Земята е частна, не държавна, от общината казали, че е проблем да се узакони земята и по-късно. Съседите му били от Свиленград, къщите не били палати, добави той. Еленка Атанасова била съседката му и т.н. Марашев бил в момента единственият действащ митничар, осведоми той и каза, че определението вървяло повече по аналогия. Павлин Паришев никога не бил шеф на митницата, работел в "Пътни такси и разрешителни".

Митничарски палати там няма
, категоричен беше Марашев, който имал нотариален акт за земята. Той обаче не помнел кога я е придобил, било след строежа. Марашев не бил участвал в купони в къщата на братя Паришеви. Не бил сигурен дали там са идвали политици и министри.

Занимаваме се с претоплени манджи от миналия век, обяви по БТВ бившият шеф на агенция Митници Емил Димитров-Ревизоро. Там има 2-3 митничари, има още бивш полицай, хазартен бос и служители на "Пътни такси и разрешителни", т.е. на кантарджиите. Това са най-грозните къщи, но винаги тях показват, за да не покажат палатите в Ксилифор, Медвен и на много други места. През годините не е свършено събарянето на тези строежи, защото ако се създаде един прецедент, трябва да се бута наред, обясни Ревизоро. Имало е инспекторати, правили са проверки всяка година, констатира той и каза, че няма ресурс за проверки. И в Абу Даби има една вила, нея как ще я проверят, попита той. Генералният проблем е защо ни занимават с това, а не с Цайса, Пингвина, Белия, Дебелия и пр, които си отидоха елегантно, а единият има собственост в МОЛ, другият хотел по морето. Основната причина е, че ни предстоят 6 тежки месеца и трябва да се сервират зрелища.

Тези хора - митничарите- са помагали на другите, в известен смисъл те са дори жертви, каза Ревизоро. Нека ги сринат, но това е най-малкият проблем в държавата. 35% от горивото е контрабандно, добави той и каза, че езин кръг преминава в друг. Когато навремето се извършваха злоупотреби по границата печелиха всички, после само група хора, а сега са единствено богоизбрани - т.нар. Апостолите. Има си служби, да ги разследват, каза Димитров и добави, че имало един Бог, той избирал Апостолите.

Чакат ни тежки месеци, няма хляб, ще има сериал "Богатите също плачат" с истории от 1996-а година. Ако бутнат тези имоти, трябва да бутнат и тези по Черноморието, завърши Ревизоро и попита водещите дали наистина вярват, че ще се случи нещо подобно.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5824 |23.04.2008 Над 1500 екозащитници се обявиха срещу посегателството на Рила . 0| 5108 |17.07.2007 Детският лаптоп не може да поевтинее засега . 0| 9883 |22.05.2007 Прокобата "Президент на Локомотив Пловдив": застреляха и сегашния бос Александър Тасев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads