Неделя, 19 Ноември 2017, 17:45
Frognews
11| 6892 |10.01.2017

Само във Фрог: Хора на В. Божков и агенти от ДС номинирали Иванов за „Златен век”

.
Димитър Иванов и Вежди Рашидов по време на награждаването
Кой и защо предложиха бившият шеф на Шести отдел в Шесто управление на ДС Димитър Иванов за наградата на Министерството на културата „Златен век”? Този въпрос стана и повод писателят Стефан Цанев публично да се откаже високото отличие. Според министъра на културата в оставка Вежди Рашидов той бил номиниран от „университети и музеи”. Затова и министърът се съобразил с волята им и наградил в края на миналата година Иванов.
Фрог нюз попита Министерство на културата кои са „университетите и музеите”, за които говори министър Рашидов. До 15,30 ч отговор нямаше, а пресцентърът престана да си вдига телефоните. Затова публикувахме материал под заглавие: Министерство на културата скри КОЙ номинира Димитър Иванов за „Златен век”. В 16,30 ч от пресцентъра все пак отговориха на питането на Фрог.

 Предложенията за отличаване на Димитър Иванов с наградата „Златен век“ са направени и подкрепени от Председателя на Съюза на колекционерите, Председателя на Съюза на архитектите в България, Националния исторически музей, Националния военноисторически музей, от Университета по библиотекознание и информационни технологии /УниБИТ/ и други, пишат от ведомството на Вежди Рашидов.

 

Ръководител на Управителния съвет на Съюза на колекционерите в България е проф. Валери Стефанов, литературовед, бивш декан на Факултета по славянски филологии в Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Стефанов е разкрит като агент на Шесто управление на Държавна сигурност по борба с идеологическата диверсия с псевдонима „Андрей Николов”.

 

Сред членовете на УС на Съюза на колекционерите  виждаме Акад. Светлин Русев, Бойко Ватев, Антонио Василев, проф. Иван Маразов, Тенчо Попов и фондациите „Тракия” на бизнесмена Васил Божков, представлявана от бившия офицер от Шесто упраление на ДС, после на ЦСБОП Кирил Хистосков и „Арте-Фол”.

 

Проф. Стефанов отказа да коментира пред Фрог защо е предложил Димитър Иванов за награда. През секретарката си предаде, че това е сторено, защото е  колекционер.

За какви заслуги Съюзът на архитектите е номинирал Иванов остана неяно.

Националният исторически музей- НИМ се управлява от проф. Божидар Димитров, който бе обявен като агент на ДС с агентурното име "Кардам".

 

А Библиотекарският институт, отдавна превърнат във филиал на бившата Школа на МВР в Симеоново, се ръководи от Стоян Денчев, бивш вицепрезидент на  „Мултигруп”.  Денчев минава зе едно от най-доверените лица на почетния председател на ДПС Ахмед Доган. Поради тази причина ген. Атанас Атанасов говори за т. нар. "сарайско-библиотекарска групировка", свързана с модела „КОЙ”. Димитър Иванов също е  преподавател в Библиотекарския. Той е написал и няколко книги за Стамболов.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Т. Дончева: Караянчева е партиен секретар, метачка на плювни, Цецка ще ни се види Айнщайн 17| 9740 |18.11.2017 . OZI: Васил Божков е кралят на мафиотите 7| 12462 |17.11.2017 . Събитието на годината! Понеделник, 10,00 часа, Студентски град - Той и истината! 10| 9133 |17.11.2017 . Илиян Василев: ГЕРБ вече е на Пеевски 10| 9742 |17.11.2017

КОМЕНТАРИ

Реклама
Реклама
Реклама

БЛОГОВЕ

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Разбрах