Реклама / Ads
104| 19353 |28.01.2015 АКТУАЛНО

Само във Фрог: Плевнелиев зачеркнал ген. Семерджиев и полк. Пенев от държавна награда

.
Плевнелиев награди със "Стара планина" родоотстъпника паша-ген. Симеонов, но истинските патриоти останаха непризнати!
Президентът Росен Плевнелив бил категорично против награждаването на генерал Атанас Семерджиев с държавна награда по случай неговата 90 годишнина. Съветници в президенството дали акъл на държавния глава да не удостои с отличие и поминалия се тези дни разузнавач-легенда Пеньо Пенев, който бе разменен през 1964 г. за цели 9 турски агенти на границата.
 
От министерството на отбраната подготовили необходимите документи, за да бъде удостоен генерал Атанас Семерджиев с висше държавно отличие – орден „Стара планина” или „Св.Георги”. Учудването в министерството на отбраната било огромно, когато научили, че такава награда няма да има. Като причина се посочвал факта, че от Комисията по досиетата информирали, че през ...... 1953  г. Семерджиев бил сътрудник на ВКР. Останали съмненията, че генералът не е бил удостоен  с орден за големия си юбилeй за това, че е бил партизанин, шеф на Генералния щаб дълги години по времето на социализма, министър на вътрешните работи при демокрацията и вицепрезидент на Желю Желев.

Още по-идиотски е отказът да бъде удостоен с висок орден легендата-разузнавач Пеньо Пенев, за който Фрог разказа на няколко пъти в предишните дни. Полковникът вече лети с ангелите, но горчилката у хората, които са го познавали и уважавали, остава. Защото за пореден път сме унижили героите си.

През 2014 г. се навършват 60 г. от размяната на големия разузнавач Пенев за 9 турски агенти на границата. Във връзка с това група патриоти-разузнавачи решават да предложат легендата за награда с орден от държавния глава. В министерството на отбраната приели с адмирации това предложение.Тогава разузнавачите сондирали мнение в президенството. И там ударили на камък. От обкръжението на Плевнелиев им казали, че е излишно да настояват и се надяват за такава награда за разузнавача Пеньо Пенев, защото главнокомандващият отказал такава награда и на други герои от разузнаването.

«Не можем заради бълхата да изгорим юргана. Трябва да държим сметка за нашите българо–турски отношения.» , това са думите на някогашния министър-председател на България Вълко Червенков по повод арестуването на Пенев в Турция. Не ви ли приличат по нещичко на отказа на Плевнелиев и администрацията му? Единият обрича на смърт голям разузнавач, другият не признава стореното от него за България!

Ще ви разкажа и друг случай, който ми сподели български военен аташе в Лондон. Някои навярно си спомнят, че преди години арабите в Газа отвлякоха един еврейски войник. След това започна война и освободиха боеца. Та нашият офицер разговарял с израелския аташе и го попитал, защо са започнали война заради един войник. И израелецът му отговорил категорично: «Ние сме държава, която държим всеки войник да знае, че държавата застава зад него!... Къде е Вълко Червенков, къде е Плевнелиев?

Високите държавни награди се дават от името на народа, а не от името на президента. Народът  навярно би удостоил най-малко със «Св. Георги» легендата-разузнавач, героя  Пеньо Пенев...
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 71| 11184 |27.01.2015 Само във Фрог: Тайно подготвяме решение за лекуване на украински войници у нас . 22| 10931 |22.01.2015 В. Иванов за Фрог: С бг манталитет германска медийна среда ли да очакваме? . 19| 5992 |21.01.2015 Програмният шеф на БНР за Фрог: Да освободим свободата на словото от рамки и догми . 36| 6844 |20.01.2015 Б. Василев пред Фрог: Изпълняват се поръчки под маската на свободата на словото

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads