Реклама / Ads
71| 11151 |27.01.2015 АКТУАЛНО

Само във Фрог: Тайно подготвяме решение за лекуване на украински войници у нас

.
Луганск
В министерството на отбраната полутайно подготвят решение и сондират мнение със синдикатите за приемането на лечение у нас на украински войници, пострадали от сблъсъците в Луганс и Донецк. Шефът на социалната дирекция на министерството на отбраната полковник Атанас Милин вече е подготвил документите за подпис от висшите държавни чиновници.
 
Предлага се укранските войници да бъдат приемани във Военномедицинска академия и някои от другите големи болници в София и страната, за което шефовете им още не са уведомени.

"България ще подпомогне Украйна с 500 хил. лв., като тези пари няма да бъдат изпратени там, а ще останат у нас. У нас ще бъдат лекувани украински войници". Това са думи на  президента Росен Плевнелиев в Уелс, където той участва в срещата на високо равнище на НАТО през миналата година. Явно във военното министерство изпълняват разпорежданията на Върховния главнокомандващ на въоръжените сили, за които той е получил заповеди от натовските началници.

Ето и мнения на военнослужещи и цивилни граждани от анкета на Фрог :

Подполковник Н.С:  " Вярно е , че сме в НАТО, но още няма решение за натовска операция в Украйна и не знам дали е редно да  приемем да лекуваме украински войници. Хуманно е, но Украйна не е натовска държава и ние трябва да сме неутрални..."

Даниела Панова: "Аз не съм съгласна с нашите данъци да се финансира лечението на убийци на деца и жени...!"

Теменуга Лачева: " За лечение на българските деца няма пари, а за украински войници има?!"

Валери Денчев: "Защо не ги вземат поляците?..,Меркел?...Норвегия?....всички тези, които налагаха санкциите на Русия?  Те поне имат условия за всичко това. А ние много ли сме богати, че от залъка си да делим за тях? "

Ангел Дончев: "Като неутрална страна, каквато трябва да бъдем, трябва да лекуваме и руски граждани, пострадали от войната. Не поддържам нито Русия, нито Украйна, но май ни водят към война. Сигурен съм , че нито Плевнелиев, нито някой от управляващите и децата им ще отидат на фронта..."

Лена Щерева: " Да се лекуват пострадали цивилни граждани можем да приемем, но войници не!  Да си ги лекува, който ги е пратил да убиват!"

Офицер от резерва Тодор Начев: " Марионетки сме на американците и това е. Местят ни като пешки на шахматната маса и правят с нашите политици, каквото си поискат. Плакохме за жертвите в Париж, а за тези в Луганск и Мариупол нехаем..."
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 10904 |22.01.2015 В. Иванов за Фрог: С бг манталитет германска медийна среда ли да очакваме? . 19| 5974 |21.01.2015 Програмният шеф на БНР за Фрог: Да освободим свободата на словото от рамки и догми . 36| 6837 |20.01.2015 Б. Василев пред Фрог: Изпълняват се поръчки под маската на свободата на словото . 26| 14155 |20.01.2015 Коритаров пред Фрог: Борисов знае размера на лакейщината и сервилността на журналистите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads