Реклама / Ads
12| 19116 |21.04.2017 АКТУАЛНО

Само във Фрог: Вижте уличения магистрат от разследването на Васил Иванов

.
Елена Тодорова
Бившият председател на районен съд Свиленград Елена Тодорова е била на прицела в разследването на журналиста Васил Иванов. Пред журналисти той разказа, че шефката на новините на Нова телевизия Дарина Сарелска е спряла именно това разследване, уличаващо магистрат в корупция.
 

Съдия от същият районен съд, чието име засега ще спестим, е разказал как по недопустим начин Елена Тодорова е изземвала дела от него и други магистрати, и ги е решавала без тяхно знание.

 

Медията ни многократно писа преди време за Елена Тодорова. След множество сигнали срещу нея, стартирали преди около 2 години, инспекторатът на ВСС започна проверка. В нея се установиха над 12 дисциплинарни нарушения. Изникнаха и данни за престъпления.

 

В последствие за Елена Тодорова нямаше никакви наказания. Три години преди да изтече мандата й тя хвърли оставка. Остана обаче редови съдия без каквито и да е наказания за нарушенията. В магистратските среди се твърди, че има покровител във ВСС, който също като нея е бил съдия в граничен съд.

 

Съдията, който е проговорил пред спряното от Сарелска предаване е извадил достатъчно документи срещу Елена Тодорова. Оказва се, че магистратът започва да пише сигналите още преди около 2 години, като първо се обръща към председателят на Окръжния съд в Хасково, но оттам също с замълчали.

 

Фрог научи в последните минути, че проговорилият съдия ще хвърли оставка и ще се махне омерзен от системата. Не се изключва вероятността преди това обаче да му бъде скроен капан, като му образуват всевъзможни проверки.

 

Екип на Фрогнюз
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4480 |21.04.2017 Вижте къде ЧЕЗ ще спира тока . 2| 3934 |18.04.2017 ДАНС се хвали: 50 чиновници и 8 магистрати обвинени за корупция . 4| 9155 |13.04.2017 Октай пред Фрог: Доган да закрие ДПС, за да отърве страната от мафията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads