Реклама / Ads
25| 6625 |31.07.2023 АКТУАЛНО

”Аз само възпитателно я подстригвам”: Смешка? Не - диагноза

.
16-годишно момиче е било подстригано от бившия си, защото му изневерила. Случката напомня болезнено на обезобразеното с макетен нож и подстригано 18-годишно момиче от Стара Загора. Тази история обаче не предизвиква гняв. Напротив. Предизвиква смях. И е разказана от не кого да е, а от Тити Папазов, който разказва своя анекдот в подкаста на Тото от СкандаУ.
 

Ще спестя подробностите от разказа на емоционалния Тити Папазов. 

 

Историята накратко: 

 

Тити разкри, че е имал интимна връзка с 16-годишно момиче, което му е изневерило с негов много близък приятел. За да я "накаже", Папазов опитал да остриже косата на момичето. Тъй като тя се дърпала, Тити направил дупки в косата й. Имало викове, съседите се появили, станал скандал. Но и домоуправителят, който се стреснал, че някой изнасилвал момичето, щял да “убие” приятелката си, ако разбере, че му изневерява. 

 

Смях. 

 

 

В залата последва смях. Тити се смее. Тото се смее. Обществото се смее. До следващата история. Другият път някой друг общественик ще разкаже друга такава история. Също толкова покъртителна. Но вероятно много, много смешна. За някого. Само си представете как Георги Николаев разказва случката отпреди месец в подкаста на Тото: 

 

“Тя седи и ме гледа, смее ми се. И аз, бате, взех един макетен нож и почнах да кълцам. Тя пищи, ама аз кълцам. Лека телесна повреда, нищо й няма. Нали няма да умре? Идват съседите, питат ме какво става. Обяснявам. Гледа ме Иван от третия етаж с разбиране. И той щял така да направи…”

 

И никой - нито Тото, нито публиката няма да реагира. Но ще реагира после - лицемерно, от кумова срама. Ще се възмути за седмица, две… А после ще си сипе, ще изпсува срещу всяка възможност за защита на жертвите през Закона за домашното насилие, защото прогнилия запад се опитва да подкопае традиционното българско семейство и да прокара джендър идеологията у нас. 

 

Живеем в покъртително болно общество. Общество, което се ръководи от двойни стандарти. Общество, в което мачизмът е на почит. Общество, което приспива гузната си съвест с лицемерни реакции, когато времето го изисква. Но се смее на сексистки вицове, пита момченцето на съседа расте ли му оная работа, кара му се, че плаче, защото не е мъжко, кара се на жената, че не е сложила ракията и салатата и удря - понякога от яд по масата, понякога върху лицето на вашата дъщеря, вашата майка, вашата приятелка. И всички се смеят дружно. 

 

А системата? Системата не може да направи нищо, защото хората, от които зависи виновните да бъдат наказани, гордо спазват буквата на закона, но пропускат да се ръководят от собствените си морални убеждения и съвест, които изграждат едно здраво, трезво общество. 

 

Смешката на Тити е всъщност покъртителна диагноза. И докато ние не го осъзнаем, няма да го променим.

 

Джесика Вълчева

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 9491 |09.05.2023 Илиян Василев: Ни меда, ни жилото от Борисов. Кои са самоналагащите се изводи след днешната му изява? . 6| 4525 |03.05.2023 Юрист: Инфантилното поведение на главния прокурор може да зарадва само враговете на българската държавност . 7| 12135 |21.04.2023 Само във Фрог: Сагата с Българското туристическо дружество и хижите се заплита: Проговориха още препатили . 8| 6408 |20.04.2023 Евгений Дайнов: Ако ”ерата Борисов” беше продължила още само година, икономиката щеше да e като на Молдова

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads