Реклама / Ads
5| 9854 |31.10.2018 АКТУАЛНО

СГС поиска оригиналите на документи, с които две фирми искат 12 милиона от КТБ

.
Синдиците на КТБ Ангел Донов и Кристи Маринова.
След възраженията на жалбоподателите в залата, Софийски градски съд първоначално отказа да разгледа сигнал за предполагаемо фалшифициране на документи от синдиците на КТБ и управителите на „Аполо Инженеринг“ и „Ардастрой“, с които се претендира за получаване на над 12 милиона от КТБ. Малко след това съдът поиска оригиналите да бъдат представени на следващото заседание.
 

На днешното заседание в Софийски градски по дело 5835 от 2017г., присъстваха лично синдиците на КТБ Ангел Донов и Кристи Маринова, което не се е случвало до сега. Предвид важността на делото, от което зависи първото разпределяне на парите от КТБ, като странно беше определено отсъствието от съдебната залата на представители на Националният гаранционен фонд и  Микрофинансиращата институция „ДЖОБС“.  От „Ардастрой“ пък поискаха отново отлагане на делото, като искането им не беше уважено.

 

В началото на заседанието съдът докладва постъпването на сигнал от бившите администратори на КТБ, за който Фрог нюз ви информира днес. Очевидно в съглашение „Сосиете Женерал“, „Аполо Инженеринг“, ББР, както и синдиците на КТБ веднага възразиха срещу допускането на сигнала. След съвещание съдът взе решение да не разглежда сигнала.

 

Въпреки това, малко по-късно, съдът докладва, че въпросните два договора за особен залог ги няма по делото. Заради това двете фирми „Аполо Инженеринг“ и „Ардастрой“ получиха указание да представят двата договора и доказателства за вписване на залозите в Централния регистър за особени залози, където към момента също не фигурират. Документите се искат за следващото заседание, освен в заверени преписи и в оригинал, за да бъде направено сравнение.

 

„Аполо Инеженеринг“ поиска съдът да задължи и синдиците на КТБ Ангел Донов и Кристи Маринова да представят тези договори.  Синдикът на КТБ Донов поиска ново заседание преди Коледа, но съдът обяви, че документите ще бъдат разгледани на 23 януари 2019 г.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 11527 |19.10.2018 На протест в понеделник майките ще поискат оставката на вицепремиера Симеонов . 11| 16410 |08.10.2018 Съветът на Европа поиска международен контрол на разследването на убийството на Виктория Маринова . 15| 8868 |26.09.2018 Шефът на КПКОНПИ проверил Пеевски само по документи, запорира имота на Трайчо Трайков . 17| 15025 |20.09.2018 Атлантическият съвет: България да поиска от НАТО разполагане на ракети ”Пейтриът” край Бургас срещу Русия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads