Реклама / Ads
38| 46599 |14.07.2009 АКТУАЛНО

СКАНДАЛ: Скъсаха 98% по Наказателно право в Алма Матер

.
Софийския университет Източник: Вяра Йовева
Приятел на Борис Велчев скъса 212 от 218, рекорд!!! "Малката секира" н СУ излезе извън контрол, Борис Велчев й бил помощник преди време. Двамата имали "само" 50% скъсани, но Стойнов ги поправи...
 
"В СУ е асистент Борис Велчев, (Главен Прокурор), на шефа на катедрата проф. Александър Стойнов, известен заради изключителната си строгост като Малката секира. Докато са тандем, постигат един от черните рекорди на Юридическия факултет с над 50% двойки на изпитите.", така колегите от сайта vesti.bg представиха Велчев в свой материал.

Уважаеми читатели, рекордът е подобрен! Проф. Александър Стойнов, преподавател по Наказателно право би собственото си постижение - 98% скъсани, след като съсече 212 души от общо 218 явили се.

 Цялата откровена трагедия започва с изпит по Наказателно право. Двата потока на Юридическия факултет са разделени на двама професори. Единият – Лазар Груев - председател на Върховния касационен съд, и другия - проф. Александър Стойнов, известен като „малката секира”. Неслучайно негов асистент е бил самият Борис Велчев, който така и не може да открие своето Аз като главен прокурор.

Професор Стойнов с делото си от няколко дни вече си спечели прякора „Сатъра”, „Екзекутора” и „Гилотината”. Попечителят на настоящия главен прокурор сигурно със задоволство е наблюдавал (анти)рекламата на БСП с брадвата срещу Костов, тъй като за пореден път я изпробва – отново срещу студентите си. Самият властелин на брадвите в УНСС Димитър Саздов не би могъл да си помисли за подобна наглост. Той бе хванат преди няколко години с белязани пари, и въпреки това не успя да литне до "висотите" на професор Александър Стойнов. 212 скъсани от общо 218 явили се на Наказателно право. Студентите са в нокдаун. Дори зубрачите са в недоумение, макар и написали всичко. По думите им Стойнов е постъпил нечестно, та дори и арогантно. През цялата година той е преподавал в своите лекции по учебник, който е препоръчвал за изпита. На тест, измислен от самия него, е написал тълкувания на закони, които сам си измислил на „прима виста”. „Имахме тест, в който трябваше да изберем верни отговори за всеки въпрос. ОК! Но за всеки казус имаше по няколко правилни отговора. Ако сбъркаш един – грешен въпрос, ако не добавиш един – пак същото. Цяла година ни ги четеше на лекциите по учебник. Всички сме "изяли" книгата, а тоя си е измислил някакви нови тълкувания накрая!”, коментират недоволни студенти.

"Некадърници", би казал за тях всеки, който не познава останалата част от студентската сага в Юридическия факултет в 3-ти курс. Наказателното право не се води само от въпросния професор Александър Стойнов. Председателят на ВКС Лазар Груев обучава на другия поток от около 200 души в същия випуск. Груев е изпитал своите възпитаници доста по-цивилизовано - устен изпит, на който е скъсал малцина и е писал добри и много добри оценки на около 70% от хората, а според бъдещите ковачи на законите в страната двойните стандарти отново са налице. "Оправия няма!", въздъхна тежко момиче, което е чело 4 месеца за един от най-тежките изпити.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 10286 |12.07.2009 Джако от 1993 г. - за бялата кожа и педофилията (видео) . 1| 7401 |07.07.2009 Игуменът на Зограф търси помощ от Борисов . 0| 6170 |07.07.2009 Кризата препъна студенските кредити . 5| 6723 |06.07.2009 НАП и НОИ с обща акция срещу некоректни работодатели

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads