Реклама / Ads
47| 9558 |17.06.2013 АКТУАЛНО

След протеста в неделя Сидеров влезе в грозни пререкания с журналисти и протестиращи

.
След края на неделното протестно шествие в София, завършило пред централата на "Атака", лидерът на партията излезе от сградата, придружен от група съратници, направи гневна обиколка до Народното събрание и влезе в конфликт с екипа на "Канал 3" и малкото останали участници от протеста.
 

Инцидентът стана около 23,30 ч.

Малко по-рано, след оттеглянето на по-голямата част от недоволните граждани, между протестиращи, останали пред централата на "Атака", и 50-60 привърженици на партията избухна спор, съобщи Агенция "Фокус". Двете групи се обиждаха с думи и жестове, бяха хвърлени и няколко бутилки. Симпатизантите на "Атака" бяха плътно обградени от жандармерията и до инциденти не се стигна.

Медийното отразяване на ситуацията обаче разгневи Сидеров. Той влезе в конфликт с екипа на телевизията още на ул. "Г.С. Раковски", обвинявайки журналистите, че са платени лъжци и от страна на атакистите не е имало провокация и хвърлени бутилки.

На запис, качен в интернет, се чува и как гневният Сидеров обяснява, че не може да му викат "турци" (част от скандиранията на протестиращите), защото той е повел борбата срещу ДПС. В. "Дневник" описва антуража на Сидеров като "мъже с бръснати глави", които "приличат на охрана".

Пред Парламента лидерът на "Атака" отиде пред полицаите, пазещи НС, и поиска обяснения защо не го пазят. Той дори премина загражденията, заедно с част от хората си, за да продължи да търси отговорност от служителите на реда.

На площада той отново се скара с екипа на "Канал 3" и с част от малкото останали протестиращи и други медии. Той се заяви пред камерите, че полицията "отказва да арестува хулигани", след което отново обвини журналистите, че лъжат, манипулират и са съучастници на хулиганите.

Момчетата около него, също се конфронтираха с репортерите и протестиращите, съобщава "Дневник".

Обиди не липсваха и от страна на хората пред Парламента.

Малко след това Сидеров и компания, в която бяха и депутатуте Калина Балабанова и Десислав Чуколов, се върнаха по обратния път до централата с викове "К*рви на Бойко" и "Бойко, к*рво".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 9385 |09.02.2013 Разследването на убийството на Мирослава от Перник приключи . 7| 7375 |08.01.2013 След "булката", и "хановете" на проверка от СЕМ . 0| 7212 |15.06.2012 Какъв ли ще е 18 юни - денят след гръцките избори? . 32| 9469 |26.04.2012 "Ядреналин" 26 години след Чернобил

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads