Реклама / Ads
6| 5004 |03.12.2008 АКТУАЛНО

Станишев не дойде на панаира на книгата, показват 5000 руски издания

.
В церемонията по откриването на 27-ият Софийски международен панаир на книгата трябваше да се присъедини министър-председателят Сергей Станишев, но не успя да дойде поради удълженото заседание на Съвета за национална сигурност.
 

Русия тази година е поканена като почетен гост. На националния щанд на Русия ще бъдат представени над 5000 книги от най-изтъкнатите руски издателства. Главните участници в програмата на мероприятията на руското изложение ще бъдат руски писатели и поети, повечето от които са лауреати на много руски и международни литературни награди. Сред тях са Едвард Радзински, Едуард Успенски, Сергей Лукяненко, Дмитрий Гандлевски, Сергей Гловюк, Евгений Попов и много други.

За пръв път в състава на руската писателска делегация на международния панаир на книгата взема участие известният духовен поет-свещенослужител отец Леонид Софронов.

knigi_panair_5.jpg knigi_panair_6.jpg

На изложението участват и над 100 български издателства, а общо те са над 300, като има представители от Европа и Азия. Те ще представят повече от 15 хиляди заглавия. Организирана е богата културна програма, която включва изложби, представяния на автори и литературни четения. 27-ият Софийски международен панаир на книгата ще продължи до 7 декември.

Организаторите на панаира на книгата очакват над 20 хиляди посетители. На панаира могат да се видят почти всички издадени през последните десет години заглавия.

. „Тук ще стане една от първите срещи на новоизбрания и още невстъпил в длъжност американски президент Барак Обама с Русия. Изключително разнообразие от енциклопедии, включително и представянето на нова голяма руска енциклопедия и изключителният проект за православна енциклопедия в 25 тома”, каза Владислав Симеонов от Асоциация „Българска книга".

knigi_panair_7.jpg

Панаирът на книгата ще бъде сцена и за проблемите на българската библиотека, за които напомни Дамян Яков от Асоциация „Българска книга”. „България е единствената страна, в която все още няма Закон за библиотеките”, съобщи Яков.

Панаирът ще продължи от 3-ти до 7-и декември. В първия му ден учредената наскоро академия „Българска книга” ще връчи специалната си награда на най-добрия издателски проект за 2008 година. Frognews.bg

knigi_panair_3.jpg
knigi_panair_4.jpg knigi_panair_1.jpg knigi_panair_9.jpg knigi_panair_8.jpg knigi_panair.jpg  снимки Вяра Йовева

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 14575 |05.08.2008 Алексей Петров плаши с гей компромати Сергей Станишев . 12| 5961 |29.07.2008 Кои са „вълците” на Станишев? . 0| 6495 |12.05.2008 На панаира е изложено копие , а не оригиналното Панагюрско съкровище . 11| 5515 |30.03.2008 Станишев е сам и не е воин. Защо?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads