Реклама / Ads
9| 14585 |05.08.2008 АКТУАЛНО

Алексей Петров плаши с гей компромати Сергей Станишев

.
Бившата барета кадрувала в ДАНС и неговата дума се чувала повече от тази на Петко Сертов, Алексей Петров активно се месел и в работата на митниците и изнудвал митнически служители.
 

 

Офицерът от ДАНС Алексей Петров е реалният господар в агенцията. Той вече кадрувал в специалната структура: казвал кой да бъде повишен, кой да си ходи и какви заплати да получават служителите. Всеки ден е в кабинета на Петко Сертов. Хвали се, че притежавал гей компромати срещу премиера Сергей Станишев и директора на ДАНС Сертов, с които ги държи в шах, разказват негови колеги от Държавната агенция за национална сигурност.

s_st_5.jpg

Не стигало това, ами от известно време Петров се разпрострял и в агенция „Митници”. Там също нареждал кой да остане и кой да „хваща пътя”. С ортака си Румен Божинов, зам. Шеф на митниците, привиквали началници на регионални бюра, както и завеждащи отдели и направления, на които предлагали да си платят оставането на поста. Цената варирала от 50 000 до 200 000 евро, в зависимост от заеманата позиция. Самият Алексей Петров лично посетил митническите пунктове в Свиленград, Шумен, Горубляне, Калотина и др., където организирал канали за контрабанда. Навсякъде се разпореждал от името на началника си Петко Сертов, често използвал и името на премиера. За шефа на митниците Христо Кулишев казвал, че е „кукла на конци” и е сложен временно, колкото да има шеф, но че е безгласна буква. Митничари не смеели да се оплачат, защото Петров ги заплашвал, че ще бъдат уличени в кражби чрез подставени лица и лъжесвидетели. Притискал ги още с обещания да им уреди „разходка в прокуратурата и ДАНС”, за което от Брюксел щял да получи само похвали.
Нашият сайт единствен предупреди преди седмица, че Алексей Петров, в „съдружие” с бившия шофьор и старшина от Държавна сигурност Румен Божинов, който се хвалел с диплома за висше, придобита във Виетнам, възстановяват държавните контрабандни канали за дрога и чуждо карго. За целта те създали график на дежурните екипи по ГКПП по нашите граници, през които да се движи стоката. Парите се отчитали на него или на отговорника за Варнеската митница Даниел Славов – Дънката, известен бандит и мошеник. Говори се, че Дънката, който въртял преди време контрабанда с Косьо Самоковеца и Иван Тодоров-Доктора, е предложен за офицер от покровителя си Алексей Петров. Засега Сертов отказвал, защото това щяло да компрометира службата, но Петров настоявал това да стане по линия на контрабандате. Всъщност Дънката щял да „пее” срещу конкурентите в трафика, за да бъдат отстранявани и да се отваря поле за каналите на Петров.
Офицерът Алексей Петров, известен в обществото преди всичко като една от мрачните фигури в престъпния свят и силовите групировки, е роден в Тетевен. Има участие в много фирми и дружества, някои от които „Кайлъка ресурс” АД, застрахователната компания „Лев инс”, „С експрес груп”, Лев корпорация, сдружение „Гражданска самозащита”, сдружение спортен клуб „Левски”, сдружение „Съюз на бившите барети”, „Спортак интер холдинг С.И.Х.” и др.
Преди дни собственикът на ФК „Левски” Тодор Батков изригна срещу спортен клуб „Левски”, който стопанисва хотел на „Герена”, в който се подвизавали проститутки и гърмяла чалга от сутрин до вечер, а цигани сутеньори водели клиенти да уталожват сексуалните си страсти. Батков много добре знаел, че всичко се прави по нареждане на Алексей Петров, но не смеел да го назове по име, за да не стане голям скандал. В същото време Петров заявил пред приятели, че щял да гръмне Бай Ганьо-Батков в шкембето и да се реши въпроса с „Левски” в полза на изгонения Наско Сираков.

b_velchev.jpg
 снимки Вяра Йовева

Главният прокурор Борис Велчев бил сигнализиран, че цялото имущество на българските митници „по случайност” вече е застраховано в „Лев инс”. Същото се отнася и за имуществото на ДАНС. Велчев дори разпоредил проверка, но тя била моментално спряна от Алексей Петров, който се оплакал на Петко Сертов, а той от своя страна помолил Сергей Станишев да се намеси за спиране на ровенето. Предполага се обаче, че гневни от нахалството на „колегата” Петров офицери от ДАНС са уведомили европейските структури за контрол, за безобразията, случващи се в новото ведомство и прокуратурата.

Бел. ред.

Frognews.bg публикува поредния скандален материал от сайта opasnite.net63.net. Желанието на редакцията е не да провокира излишно за пореден път българското общество, а да покаже, че дори и частица от написаното да е истина, то означава, че и най- добрите намерения в български условия могат да бъдат опорочени. 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 7383 |05.08.2008 Де Ниро снима с Мел Гибсън, Ал Пачино получава наградата на Рим . 0| 10068 |04.08.2008 Гайдарско надсвирване в Гела . 3| 6516 |04.08.2008 Китайски прожектори присветват за поредната далавера в БНТ . 0| 8572 |04.08.2008 Близнаците на Джоли и Пит с първа светска изява

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads