Реклама / Ads
6| 3958 |17.05.2021 АКТУАЛНО

Стоян Мирчев, БСП: Ние сме единствената партия, която предложи реални политики

.
Ние започнахме със своята промяна, имаме съвсем нов състав на Предизборния щаб. Успяхме да направим своя анализ за грешките - направихме редица изводи вътре в партията и извън нея. По-скоро се опитахме да покажем своята алтернатива на управлението на ГЕРБ, кампанията беше позитивна и някакси не успяхме да покажем с какво не сме съгласни от управлението на ГЕРБ, въпреки че 4 години го правихме в Народното събрание. По тази линия бяхме изместени от други партии.
 

Този анализ направи депутатът от БСП Стоян Мирчев в ефира на Бг он еър като допълни, че за оставка на лидера Корнелия Нинова не трябва да се говори, тъй като тя бе избрана само преди няколко месеца.

 

В предаването “България сутрин“ той заяви, че не предстоят едни много тежки избори, и в самата държава турболенцията е на много високо равнище.

 

Стоян Мирчев бе категоричен, че в БСП няма вътрешни конфликти. „Разцепление няма, в нашата партия винаги е имало диалог. Това са форми в партията, които водят идеен и политически дебат, който след това се представя на самата партия за вземане на решения“, обясни социалистът по повод новосъздаденото движение “Социализъм 21 век“.

На въпроса какви промени предвижда БСП, Стоян Мирчев отговори: „Първо сменихме Предизборния щаб, сега е много по-малък и оперативен, на чело е Кристиан Вигенин.  Тази събота ни предстои да наредим водачите, със сигурност ще има промени, ще се избере и ново Изпълнително бюро - това е един от най-важните оперативни органи в партията.“

 

„Страната ни е пред един кръстопът - дали да се върне там, където беше до 4-ти април, в това безвремие и липса на решаване на проблеми или да тръгне по нов, позитивен път. Това е голямата отговорност на всички партии, но в 45-ия парламент не можа да се намери достатъчно енергия“, обясни социалистът като допълни: „Ако служебното правителство свърши своята работа и успее да осигури един наистина прозрачен и честен изборен процес, ако успеят поне малко да се изчистят списъците от мъртвите души, крайният резултат от изборите може да бъде позитивен.“

 

По думите му, въпреки че на БСП беше връчен третият мандат, левицата не е имала възможност да състави правителство. „Още от създаването на 45-тото Народно събрание казахме, че има няколко основни теми, по които всички партии, опозиция на ГЕРБ, имаме едно и също виждане. За съжаление в този парламент нямаше разговор.“

 

Обвиненията на ГЕРБ, че с участието си в служебното правителство БСП е влязла във властта през “задния вход“, Стоян Мирчев коментира така: „В сегашното служебно правителство има представители от целия спектър, може би с изключение на ГЕРБ. Президентът спази една от основните си роли да бъде обединител на нацията. Нацията в момента се обединява срещу този порочен модел, който властва в България последните 12 години.“

 

„При управлението на ГЕРБ се появи терминът “калинка“. Назначаване на хора с фалшиви дипломи и без никаква експертиза на ключови места в държавата. Това е обсебването и паралелната държава на ГЕРБ, от които трябва да се отървем, ако искаме да вървим в положителна посока“, категоричен бе социалистът.

 

На въпроса какво ще направи БСП, за да върне доверието в себе си, Стоян Мирчев заяви: „Имахме доста добри политики в нашата платформа, но явно не успяхме добре да ги разкажем. Надявам се сега да успеем да направим своя разказ по-качествено, а хората да са разбрали, че ние сме единствената партия, която предложи реални политики. В 45-тото Народно събрание си пролича, че нещата не стават само с мълчание, трябва да има и разговор“, обясни той като допълни, че също така хората са разбрали, че страхът не е добър съветник. „Когато поставим в 46-тото Народно събрание конкретни политики, ако другите партии са достатъчно искрени към своите избиратели и ги защитят, ще има как да вървим в правилната посока“, каза още той.

 

На финала той заяви, че 45-тото Народно събрание постави началото на демонтирането на ГЕРБ, което е важно.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 10253 |26.08.2020 В. Енчев: Трите влъхви окупираха телевизиите: Караянчева, Фандъкова и М. Стоянова четоха конско на стадото! . 7| 13115 |21.12.2019 Стоян Тончев пред Фрог: Информирам европейските институции как фенове на Гешев заплашват свободата на словото . 19| 31242 |20.12.2019 Заплашиха журналиста Стоян Тончев, че ще „бъде намерен“ и „пребит“ заради публикация, свързана с Иван Гешев . 8| 10635 |05.06.2019 Кин Стоянов: Има ли Емил Кошлуков трудова книжка?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads