Реклама / Ads
7| 11254 |31.10.2022 АКТУАЛНО

Страх тресе болница ”Чирков”, карат служителите под натиск да се подписват за смяна на името й

.
Проф. Генчо Начев
Страх тресе кардиологичната болница в София “Проф. д-р Александър Чирков”. Според източници на Фрог служителите са принуждавани под натиск да слагат парафа си в подписката за смяна на името на лечебното заведение.
 

Вътрешни хора споделят, че се прилагат различни форми за натиск. Една част от персонала се заплашва с уволнение, друга пък с намаляване на заплатите. На трети им се “обещава”, че няма да растат в професионален план и ще стоят далеч от операционните зали.

 

Именно затова много хора, които вече са се подписали под искането за заличаване на името на проф. Чирков от наименованието на болницата открито споделят пред колеги и близки, че не се чувстват добре от постъпката си.

 

Атмосферата става все по-напрегната и по други причини. Една от тях е, че се е върнала старата порочна практика бившият вече шеф на болницата проф. Генчо Начев да оперира, а колегите му само от дъжд на вятър да хващат скалпела. Твърди се, че и за това има отработена схема. Човек от средния медицински персонал се среща лице в лице с пациентите, за да ги “съветва”, че трябва да изберат  Начев да ги оперира, защото в противен случай може и да “умрат”.

 

Нещо повече, на притесните за здравето и живота си хора се обяснява, че ако не направят “правилния” избор, сиреч да попълнят декларация с името на Генчо Начев, “някой специализант ще се учи върху тях”. Трябва да отбележим, че в болницата работят и други добри кардиохирурзи, които отдавна не са специализанти и са ученици на именития кардиохирург - проф. Чирков. Източниците ни обясняват, че проф. Генчо Начев почти не оперира без да бъде посочен като изрично избран оператор срещу заплащане. 

 

Друг метод на убеждение от въпросния служител е да се изтъква на пациента, че “щом имаш такъв скъп телефон, значи имаш и пари да си платиш за екип”. 

Според запознати именно този служител и в момента е ангажиран с подписката за смяна на името

 

Преди седмица пред БТВ на въпрос как така е получил за три години 1 млн. лева хонорар извън заплатата си, Начев, обществено известен като най-богатия директор на болница,  обясни: "Хората са ме избирали. Те са попълнили декларация. Не може насила да попълниш една декларация, че искат мен".

 

“Делото на проф. Чирков бе да създаде школа за специалисти, на които предоставяше шанс да трупат опит не само у нас, но и в чужбина. Сега се случва точно обратното. Макар Генчо Начев вече да не се води директор, той продължава да дърпа конците в сянка. Именно затова не очакваме нищо да се промени”, уточниха пред екипа ни лекари. 

 

Очаквайте продължение!

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 37083 |26.10.2022 Двама учени: Какво се случва в главата на диктатора, който губи войната и се страхува от Китай и Индия? . 8| 12758 |25.10.2022 Безобразия! Лъснаха аферите и в болница ”Чирков”, бивш шеф ги спря, но го уволниха . 0| 6733 |04.08.2022 Проф. Слатински: Добре би било служебното правителство да нагнетява Чирен, а не страх . 32| 10439 |07.01.2022 Премиерът Петков не го е страх от ”бял автобус” и заплахата на Костадинов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads