Реклама / Ads
5| 3023 |24.10.2022 НОВИНИ

Писма в подкрепа да се запази името на болница ”Чирков” заваляха в редакцията на Фрог

.
Проф. Александър Чирков
Писма в подкрепа на идеята да се запази името на кардиологичната болница в София “Проф. д-р Александър Чирков” заваляха в редакцията на Фрог.
 

По-рано днес екипът ни огласи, че има предложение лечебното заведение да се прекръсти и името на проф. Чирков да се заличи. 

 

Ето едно от много писма. То е написано от Красимир Илиев, чиито баща е бил спасен именно в тази болница и от самия Чирков. 

 

Здравейте,

Прочетох статията „Кой опитва да поругае името на основателя на кардиохирургията у нас - проф. Чирков“.

Искам да споделя с Вашия екип, че преди години/правителство на Ж. В. и министър на здравеопазването М.В., баща ми се нуждаеше от „сърдечна операция“. Единствения вариант за лечение се оказа ръководената от г-н Чирков клиника.

 

         Оказа се, че  за сложната операция се налага непосилно за обикновен човек заплащане!   След намесата на г-н Чирков, операцията беше направена за негова сметка!!!!

 

           Сигурно и сега има такива лекари, но до момента не съм чул някой ръководител или /служебен/ здравен министър да се е отличил с изключителния професионализъм, морал и човешки достойнства на господин Чирков????

 

Г-н Чирков, създаде не само една болница, и едва ли преименуването „името на болница“ е от значение. Повечето хора, които са ходили в ръководена от него болница, знаят, че той създаваше еталон за чистота и порядък, който не съществуваше преди него!

 

Благодаря Ви, че само Вие написахте  нещо по случая!

Не е лошо да припомните на Вашите читатели, защо нито една парти не припозна в него успешния ръководител на Здравното министерство????  Аз знам защо – г-н Чирков беше добър организатор, налагаше  в здравеопазването добри /некрадливи/ практики, даваше живот, добра дума  и надеждата на хората, въпреки държавната здравна система и нейните случайни министри.

Ставащото днес е „помия“!

 

Петицията ТУК!

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3531 |20.10.2022 Байдън: САЩ и Великобритания са отдавнашни съюзници и тяхната силна връзка ще се запази . 0| 2738 |20.10.2022 Антоний Тодоров: ГЕРБ да не се учудват, че не получават подкрепа от ПП . 1| 2868 |19.10.2022 Сайтът Axios: Украйна е поискала противовъздушна отбранителна подкрепа от Израел . 0| 2682 |17.10.2022 Европейският съюз ще отпусне нови 500 млн. евро в подкрепа на Украйна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads