Реклама / Ads
4| 4844 |16.11.2022 НОВИНИ

Плете ли интриги завършилият с 3,80 медицина директор на Чирковата болница?

.
Директорите Генчо Начев, Николай Димитров, Валентин Говедарски /отгоре надолу/
Плете ли грандиозни интриги завършилият с 3,80 медицина директор на кардиологичната болница в София “Проф. д-р Александър Чирков”? Става дума за д-р Валентин Говедарски, сочен за протеже на дългогодишния бивш шеф на същото лечебно заведение Генчо Начев.
 

Преди ден столичен вестник излезе с “грандиозното разкритие”, че Говедарски ще бъде махнат от ръководния пост по “разпореждане отгоре” . В материала се сочи следното: “Директорът бил привикан в здравното министерство, казали му да подаде оставка”. Днес обаче версията се смени точно на 180 градуса. Говедарски, вероятно притеснен, че е натопил някой “отгоре”, вече развива друга версия.

 

Според нея  е бил притиснат от неговия предшественик проф. Николай Димитров да се махне. Екипът ни потърси проф. Димитров, който бе лаконичен: “Този човек не съм го виждал, камо ли да говоря с него. Ако наистина така е казал, ще си търся правата по съдебен ред. Това е поредната неистина, с която се опитват да ме злепоставят и да петнят името ми”. 

 

Медици от болницата смятат, че с последните медийни изяви Говедарски се опитва да запази поста си на всяка цена и затова не само бяга пред вятъра, но се опитва да опетни класирания на второ място в наскоро проведения конкурс за директор на болницата- проф. Николай Димитров. Упорито се говори, че въпросният конкурс е бил манипулиран с цел човекът на Генчо Начев - Говедарски да спечели.  

Припомняме фактологията на събитията около избора му за шеф на Чирковата болница, които насочват на мисълта, че Говедарски вероятно е “човек на човека”, който му шепне как точно ще се развият събитията в бъдеще: 


 на 8 септември проф. Говедарски подава молба до принципала – Министерството на здравеопазването, за освобождаването му като член в съвета на директорите на Националната кардиологична болница. Уточняваме, че по закон той не може да е член на борда на директорите на една болница и в същото време да оглави друга.  А как е бил сигурен, че ще оглави Чирковата болница, само можем да гадаем.

 

пак на 8 септември се прави и промяна в Съвета на директорите на Националната кардиологична болница, като проф. Говедарски вече не е член на СД;

 

на 15 септември Министерски съвет отпуска 30 милиона на УМБАЛ „Проф. Ал. Чирков“ по силата на ПМС 279, с което одобрява допълнителни разходи по бюджета на МЗ;

 

на същия ден – 15 септември, следва и освобождаването на проф. Николай Димитров от поста изпълнителен директор и член на СД на болницата, а на следващия ден е уведомен за освобождаването му.  На негово място се слага Говедарски преди провеждането на конкурса. 

 

Защо се прави тази бърза промяна? Следва конкурсът за редовен изпълнителен директор, на който се явяват отстраненият проф. Димитров и новоназначеният проф. Говедарски. И конкурсът печели проф. Говедарски, който в момента е официално редовен управляващ. Тук обаче има едно голямо „НО“: под натиск протоколите от конкурса са подменени, твърди BIG5. 

 

В лечебното заведение днес се коментира, че  тези дни е извършен одит, чиито констатации не са лицеприятни за работата на Говедарски. Тепърва ще се разбере, дали някой “отгоре” в МЗ ще се опита да смачка одитния доклад. Все пак видяхме как проф. Димитров бе махнат заради една подписка, инициирана от близка до сърцето на Генчо Начев дама и три реда “измислени”, според  медиците констатации. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3222 |28.10.2022 Асен Василев: Съгласен съм с президента, НС не е за създаване на интриги . 0| 2722 |01.09.2022 Юрий Асланов очерта три интриги преди изборите на 2 октомври . 0| 3207 |29.07.2022 Николай Велчев: Кметът Фандъкова е длъжна да разплете публично казуса с 21-во СОУ в ”Лозенец” . 0| 3041 |06.07.2022 Мартин Димитров: Нарочно се правят интриги, за да няма мнозинство

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads