Реклама / Ads
0| 5400 |01.10.2007 АКТУАЛНО

Студентите: чували сме само за Бойко и Тити, другите не ги знаем

.
Младите хора все по-малко се интересуват от политика. Това установи Frognews.bg чрез анкета сред студенти, след като ректорът на СУ Боян Биолчев откри днес академичната учебна година.
 
Преди броени дни официално бе открита кампанията за местни избори в страната. Политическите партии се надпреварват да представят и хвалят кандидатите си за кметове, пак сипят обещания, но дали техните послания стигат реално до хората, особено до по-младите. Решихме да попитаме младежите и девойките, събрали се за първи път в аудиториите на Алма матер, знаят ли кои са желаещите да управляват столицата на България. Повечето от тях, както и техни приятели, споделиха, че не мислят да гласуват, било то защото не ги интересува, или поради липса на информираност.   

 

Теодора, I –ви курс teodora.jpg– Ами...ами...не знам дали бих гласувала, май да. Да ви кажа честно, за изборите хич не съм запозната. Знам само за някои кандидати – Бойко Борисов и Тити Папазов, а другите вече ми се губят. А на въпроса дали трябва да се въведе задължително гласуване или не, мился, че не, защото всеки има право на избор. Хората вече не гласуват и това вече е грешка.

 

Слави, I –ви курс slavi.jpg– Ще гласувам, да, в Благоевград, където съм роден. Запознат съм със софийските кандидати, които са 32-ма, знам по-известните. За Бойко Борисов, например, нямам някакво специално впечатление и отношение. Единственото му основно качество е харизмата. Другите кандидати взаимно се допълват. Най-големи шансове все пак има Бойко Борисов, нали такива са информациите? Но повечето от младите хора няма да гласуват. Те не се интересуват от политиката. Не мисля, че на българина задължителното гласуване ще му повлияе положително.

 

cvetelina.jpgЦветелина, I –ви курс – Не съм решила дали ще гласувам. Все още не съм се запознала с всички представители за кметове. Известни са ми Бойко Борисов и Тити Папазаов и.....за други не се сещам сега. Още ми е съвсем ново всичко в София, нали съм първи курс, и тези неща са ми далеч от съзнанието.  


Деница, I –ви курс denica.jpg– Не харесвам нито един кандидат за кмет и няма да гласувам на кметските избори! Както 40 % от българското население, аз казвам , че не съм доволна от управлението! Какво трябва да се подобри ли?... От къде да започна? Трябва да се оправи моята улица; да сложат осветление, защото няма такова; да махнат кучетата, защото са адски много; да се намерят места за паркиране; пътните артерии да не минават през всяка малка уличка и да образуват задръствания, а аз да не мога да пресека един час. Трябва да сложат светофари на по-оживените кръстовища. Не вярвам на Бойко Борисов, който е уж известен с това. Според мен общината му дава пари, за да оправя пътищата и той излиза по новините и казва: „ Аз оправих пътищата!”, а всъщност това му е работата. Никой няма право да се изтъква за това, че си върши работата!  

 

kristian.jpg
 снимки Вяра Йовева
Кристиян, III-ти курс  – Бих гласувал сега на изборите за Бойко Борисов. Познавам и други кандидати...този на БСП-то Бриго Аспарухов..., но за други не се сещам. Мисля, че всеки си върти някакви негови далавери, въпросът е покрай тях да се направи нещо друго. От това, което виждам, Бойко Борисов прави най-много – булеварди, някакви пешеходни алеи, което ми допада, защото аз не карам кола. Не мисля, че студентите ще гласуват. Малка част от моите приятели се интересуват от тези неща, малцина от тях ще гласуват. Не трябва да се въвежда 100-процентовото гласуване, все пак сме демокрация. Макар и бабички, и цигани да гласуват, и да оставим на тях те да избират вместо нас, ако ние сами не искаме нещо,  н сила не стават тези неща. То е малко като черта на младите хора – те гледат себе си и около себе си; много, много не се интересуват какво се случва около тях.  

 

 

Анкетата направиха: Йочка Димитрова Васил Василев
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5741 |01.10.2007 Уейн Уонг печели наградата на кинофестивала в Сан Себастиан . 3| 5527 |01.10.2007 Кметски времена и нрави - eдна поредица на Frognews.bg . 2| 6236 |30.09.2007 Една българска учителка . 1| 6012 |28.09.2007 Кметски времена и нрави - eдна поредица на Frognews.bg

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads