Реклама / Ads
1| 7474 |07.12.2007 АКТУАЛНО

Танцова феерия от театър ,,Пилоболус” в София

.
Прочутият американски денс-театър ,,Пилоболус”, който милиони хора видяха на тазгодишното връчване на ,,Оскар”-ите, ще изнесе мегаспектакъл в НДК. Трупата има 36-годишна история в театрално-танцовото изкуство и над 100 различни спектакъла, представени в цял свят.
 

vutre3.jpg ,,Пилоболус" се превръща в емблема на модерното танцово изкуство още пре 80-те години на миналия век. Музикалните предпочитания на авторите са в широк диапазон, с подчертан интерес към музиката на 20-и век, със свободно и творческо използване на елементи от световната етномузика - японска, африканска, индианска. Философията, която изповядват танците на трупата, включва екзистенциалните въпроси на отчуждението между хората и любовта в днешния живот. Групата сама прави своите хореографии, режисура и мениджърство.

От ,,Пилоболус" приемат да участват в церемонията по раздаване на наградите ,,Оскар" тази година. Там танцьорите сплетоха тела в невероятни фигури пред очите на 35 млн. зрители. След възторжените овации за тяхното изпълнение, самата водеща на церемонията реши да се включи в една от фигуралните им композиции.  На ,,Оскар'-ите ,,Пилоболус' успявха да пресъздадат само с пластиката на движението и ,,в сянката' на осветен параван силуети от най-награждаваните филми на церемонията - ,,От другата страна', ,,Дяволът носи Прада', ,,Змии в самолета", ,,Мис Слънчице".

vutre1.jpgvutre2.jpg Самите танцьори казват за себе си: ,,Може би най-логичното обяснение за нашата нестихваща популярност е, че ние не сме скучни, не сме създадени от традицията на танца. В известен смисъл сме съвсем обикновени хора. Преди да се запишем в класа по танци, изобщо не сме се упражнявали. С проекта "Пилоболус" искахме да създадем нещо, което изглежда готино". За феновете на денс-театъра у нас трупата е приготвила много изненади, които могат да се видят тази вечер в НДК, а цената на билетите е от 50 до 100 лв. Frognews.bg  

 

                                              posledna.jpg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 10544 |23.11.2007 „Събота, неделя, понеделник” постави Андрей Аврамов във Военния театър . 1| 6053 |16.10.2007 Чеховата „Чайка” и вечните теми за човека на сцената във Военния театър . 0| 5911 |25.09.2007 Заглушават мобилните телефони в залата на Народния театър . 1| 6128 |10.07.2007 Заря, камбани и топовни залпове пред театър ,,Иван Вазов”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads