Реклама / Ads
12| 8811 |11.01.2024 АКТУАЛНО

Терор: Русия удари хотел в Харков, там отсядали журналисти /видео/

.
Източник: ДСНС України
Късно в сряда две руски ракети удариха хотел в центъра на втория по големина украински град Харков, като раниха 11 души, от които един сериозно, съобщи областният управител.
 

На снимки, публикувани в интернет, се вижда, че много от прозорците са изпотрошени, а балконите - разрушени, като на улицата под тях има големи купчини отломки. Аварийни екипи си проправяха път през дупките във фасадата, за да пресекат отломките вътре.

 

Губернаторът на Харков Олег Синехубов, пишейки в Telegram, заяви, че в удара около 22:30 ч. местно време са участвали ракети С-300 в Киевския район на града.





"Девет от ранените са откарани в медицински заведения", пише Синехубов в приложението за съобщения Telegram. "Един от тях, 35-годишен мъж, е в тежко състояние." Сред ранените са и гостуващи турски журналисти, пише той.

 

"Една от ракетите попадна в непосредствена близост до хотела, точно до оградата. Другата е ударила близката пристройка", заяви началникът на полицията в Харков Владимир Тимошко пред обществената телевизия Suspilne.

 

"Военнослужещите никога не са отсядали в този хотел и почти всички в Харков знаят това. Той е бил използван от журналисти".


.
Снимка: ДСНС України
 

Психиатърът Михайло Бебешко, гост на хотела, заяви пред Suspilne, че не е чул никаква тревога за въздушна тревога преди удара на ракетата.

 

"Бях в банята и това ме спаси. Паднах, ударих си главата и след това легнах на пода", каза той.





"При втория взрив всички врати бяха взривени и беше късмет, че бях на пода. И извиках на колегите си: Всички са добре? Всички още са живи?.


Ръководителят на прокуратурата в Харков Олександър Филчаков заяви във видеоклип, публикуван в Telegram, че 23-ма гости и осем служители са били в хотела, когато ракетите са ударили.

 

Кметът на Харков Игор Терехов заяви, че са повредени няколко къщи в района, както и производствено предприятие и автосалон.

 

ФрогНюз

 




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 31| 10161 |10.01.2024 Ивайло Мирчев: Какво обещаха Копейкин и компания, но не изпълниха? . 29| 10849 |10.01.2024 Бюстът на Граф Игнатиев във Варна беше съборен . 18| 10619 |09.01.2024 НАСА и САЩ няма да изпържат мозъците ви и да дадат път на Антихриста . 5| 8559 |09.01.2024 Андрий Ермак: Близо 20 000 украински деца са отвлечени и изпратени в Русия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads