Реклама / Ads
33| 51130 |20.03.2018 НАРОДЕН ГЛАС

Тотален грабеж! Над 16 милиарда лева е дължимият ДДС, министър Горанов го крие

.
Над 16 милиарда лева е дължимият към държавата ДДС от 2000-та година досега. Тези пари се равняват на бюджета на МВР за 10 години напред, както и за всички пенсии за 2 години.
 

Грандиозният дълг е установен при ревизии от външни институции, ангажирани за борба с данъчните измами.  Оказва се, че от тези 16 млрд. лв., които са за влезли в сила ревизионни актове,  6 млрд. лв. са доказани дългове от самата приходна агенция.

 

Реалната цифра на  щетите за държавата ни са поне 4-5 пъти повече, като се има предвид, че институциите засичат само малка част от далаверите с ДДС.  От НАП обяснават, че повечето от дължимите средствата не могат да се съберат по никакъв начин, защото хората, които ги дължат, не притежават никакви активи и имущество. Или казано накратко-държавата се  е отказала да си ги търси, сиреч-харизала ги е.

 

Шокиращите данни за тоталния грабеж на държавата, особено в трите периода на управление на ГЕРБ,  изнесе на пресконференция гражданско сдружение БОЕЦ.

 

Организацията се позова на официални данни, получени на 15 март т. г.  от шефката на НАП  Галя Димитрова. Куриозното е, че на запитване на  БОЕЦ за дължимото ДДС,  от ведомството на финансовия министър Владислав Горанов отговорили малко преди скандалното писмо от НАП, че не  разполагат с никаква информация. Странно е как Горанов няма данни за несъбраното ДДС, при положение, че подопечната му агенция разполага с точни разчети.

 

Поискахме информация за несъбраното ДДС, за да разберем как на фона на реките от милиарди от Европа и на събраните данъци, България продължава да е на последно място по доходи и на първо по бедност и корупция. Оказва се, че голяма част от ресурса ни е източен. Следовател Бойко Атанасов разкри наскоро, че се случват споразумения между прокуратурата и организирани престъпни групи за източване на ДДС, след които за виновните няма никакви последствия, каза лидерът на БОЕЦ Георги Георгиев. Той зададе реторичен въпрос: Как нито една партия не е поставяла този въпрос досега?! Все пак става дума за пари, които всеки гражданин е платил от своя джоб.

 

От НАП правят разбивка на несъбраното ДДС в размер на 6 млрд. лв. по години /виж по-долу отговора на НАП/. „Фактите са категорични. Този, който винаги се връща на власт, веднага се повишава несъбраното ДДС. Най-ниските стойности са през 2013 г. и 2014 г., когато ТОЙ не беше в управлението на страната. През 2015 година има рязък скок на несъбраното ДДС, а през 2016 г., по времето, когато не ни управлява, е регистриран отново спад. Само за 2017 г., когато управлява Бойко Борисов и ГЕРБ, дългът от ДДС скача на четвърт милиард, допълни Георги Георгиев.

 

Лидерът на БОЕЦ допълни: България се е превърнала в мафиотска държава. Как се източват 16 млрд. лв? Това не може да стане без чадър над тези схеми. Какво са правили управляващите? Какво е правил Владислав Горанов, който беше два мандата министър и един зам.-министър, след като казва, че не е имал тази информация?!

 

Отговор на НАП


Отговор на Министерство на Финансите

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 9482 |20.03.2018 Слави Трифонов: Ако Дивна е виновна, трябва да влезе в затвора . 2| 8551 |19.03.2018 Пълен смях! След скандални разкритя на Фрог за ”Медицински одит”, затегнаха режима за влизане . 4| 8687 |19.03.2018 Д-р Мирослав Ненков: Основният проблем е, че министър е разрешавал неизгодни договори на болници . 13| 15148 |18.03.2018 БОЕЦ хвърля бомба във вторник за мащабите на несъбрания ДДС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads