Реклама / Ads
16| 6719 |27.11.2013 АКТУАЛНО

Царисти напускат НДСВ, идват в "България без цензура"

.
Лидерът на младежката организация Стефан Кенов става секретар на движението на Бареков, присъединяват се цели структури по места
 

Лидерът на младежкото НДСВ Стефан Кенов, както и големи структури на партията в страната, преминават в гражданско движение "България без цензура".

Стефан Кенов е член на НДСВ от 2003 година. Преминал е през всички нива в партията и младежката организация – от редови член до председател на младежите и заместник-председател на НДСВ. Освен това е бил заместник-председател на Общински съвет – Карнобат и заместник-областен управител на Бургаска област. На последния конгрес на партията миналия месец той печели почти половината от гласовете за поста председател на НДСВ. В "България без цензура" той ще бъде организационен секретар и ще отговаря за изграждането на структурите в цялата страна.

Потвърдено е желанието и на други лидери от страната да напуснат НДСВ и да влязат в "България без цензура", което формално ще стане до дни.  Сред тях са:

Валентин Янчев – областен председател на НДСВ - Бургас, член на Националния съвет

Мануел Клинков – областен председател на МНДСВ - Бургас

Диана Илиева – общински председател НДСВ - Карнобат

Гергана Желязкова – общински председател на НДСВ - Сунгурларе

Веселин Райчев – областен председател на НДСВ - Варна, член на Националния съвет

Нася Георгиева – областен председател на МНДСВ - Шумен

Дамян Тончев – областен председател на МНДСВ - Стара Загора, член на Националния съвет

Таня Даскалова – областен председател на НДСВ - Пловдив-област, член на Националния съвет

Георги Ников – зам.-председател на МНДСВ, член на Националния съвет

Димитър Петрушев – секретар на НДСВ - Стражица

Готовност да напуснат партията са изразили и други членове, сред които и още лидери на местни структури.

"Смятам, че процесите в партията трябва да бъдат честни и почтени и понеже имам съмнения в честността на това, което се случва в НДСВ, не виждам своето място повече там", обясни мотивите за напускането си Кенов. Преминавам в "България без цензура", защото тук виждам шанс за промяна в начина на правене на политика и за промяна в държавата. Движението на Бареков е центристката организация, която има бъдеще и аз искам да съм част от това бъдеще. Тук се дава шанс на младите хора, на хората с енергия, с идеи за една по-добра България.

"Започва битката за център-дясното политическо пространство. Като движение, което заема най-голямата част от него в центъра, ние приканваме всички несъгласни с политиката на старите партии и лидери да се присъединят към нас", коментира от своя страна лидерът на "България без цензура" Николай Бареков.

"Етикетът "демократ" или "десен" в България е нещо, което досега легитимира очевидно провалени във властта политици. Какво е дясното на бившата червена номенклатура Меглена Кунева, която беше определена от бившия лидер на десницата Иван Костов като червена кукувица, която снася яйцата си в дясното гнездо? И какво е дясното на основателя на СИК Бойко Борисов и неговата дясна ръка - бившият милиционер и обвиняем от прокуратурата Цветан Цветанов?", попита Бареков.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 12099 |25.11.2013 Прокурор Костов пред Фрог нюз: Всички нишки на Алексей Петров водят към Филчев . 1| 6816 |25.11.2013 СУ чества свети Климент . 2| 7497 |24.11.2013 Кът на нотариуси, правят конкурси . 71| 8626 |23.11.2013 Пророкът Андрей Райчев: Орешарски ще управлява колкото си иска

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads