Реклама / Ads
45| 10892 |20.01.2011 АКТУАЛНО

Цирк в парламента - депутати се плискат с вода

.
Емил Василев
Гладът принуди РЗС-депутатът Емил Василев да освирепее. Той изскочи пред банките в парламента и плисна вода в лицето на колегата си Тодор Великов. "Изнасиленият" депутат, избран от листата на РЗС, бе отстранен за три пленарни заседания от председателя на НС Цецка Цачева.
 

Тя обяви петмунитна почивка. В същото време министър-председателят Бойко Борисов, който беше на 2 метра и едва отърва студения душ, възмутен излезе от пленарната зала.

Емил Василев стана втория депутат, изгонен от залата по време дебатите по вота на доверие, след като преди това Цецка Цачева отстрани депутата от левицата  Драгомир Стойнев, влязъл в пререкание директно с премиера Бойко Борисов.

Вчера Василев обяви 24-часова гладна стачка в Народното събрание. Като повод за решението си той посочи "милиционерския режим, който започна да придобива възможно най-уродливите форми". Днес пък реши да демонстрира на колегите си "парламентарна етика", сменяйки тактиката да "подлеем вода" на опонентите с да "хвърлим вода" върху управляващите.

По-рано, по време на редовното си изказване, Василев заяви, че премиерът Борисов е бил подслушван от външното разуазнаване на една приятелска държава.

30 минутен разговор проведе провинилият се Емил Василев с премиера Бойко Борисов в кабинета на Цецка Цачева. Това заяви пред news.bg Василев.

Премиерът искаше да се запознае с мен, обясни депутатът от РЗС. На въпрос за какво са си говорили, той каза: "Разговорът беше мъжки и става между нас".

Попитан дали ще съди Тодор Великов за клевета, Емил Василев каза: "Боклуци не коментирам".

Волен Сидеров също имаше коментар за случката, която видимо развеселяваше лидера на националистите. Това е женски маниер, според Сидеров.

Мъжката постъпка според него била Василев да удари шамар на Великов."Плис! Това е женски жест, това мога да кажа като любител психолог", подчерта Сидеров.

Той посочи, че няма да подкрепи вота на доверие към кабинета.

По време на почивката Василев отиде в кабинета на парламентарната шефка.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 8300 |17.06.2010 Парламентарна градушка удари Дянков, но бюджетът мина на първо четене . 9| 7182 |15.01.2010 ДАНС разследва министър и парламентарен шеф . 0| 6589 |28.11.2008 Далай Лама ще посети Европарламента . 9| 5222 |10.09.2008 С шеги и закачки депутатите започнаха работа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads