Реклама / Ads
10| 13463 |27.10.2018 АКТУАЛНО

Цветан Цветанов в другарска прегръдка с БСП и ДПС

.
Цветанов се усмихва на другарите... Източник: БГНЕС
Цветан Цветанов: Когато се отвличаха хора, управляваше БСП. Когато имаше поръчкови убийства и не се разкриваха, управляваше БСП. Аз успях да го направя тогава с екипа си в МВР“.
 

Тези думи, изречени с подходящ патос, шефът на парламентарната група на ГЕРБ и първи заместник в партията изрече в петък, 26 октомри. Пропусна да спомене и ДПС но това не е случайно, както ще стане ясно по-долу.

 

С тези думи Цветанов искаше да натрие носа на депутатите от БСП, които се бяха разпалили по нежеланието на управляващите да вземат ясна позиция за изречените простотии по адрес на майките на деца с увреждания от вице.-премиерът Валери Симеонов. Цветанов не за първи път се хвали с успехите като министър на вътрешните работи през първия мандат на ГЕРБ. Да, такива имаше – в началото на мандата. Цветанов обаче всеки път скрива истината за съдбата на екипа, който му осигури разкрития и осъдителни присъди, с които той толкова обича да се фука.

 

Всички служители от онзи период, до един, са натирени от системата по най-безпардонен начин. Едни са изхвърлени от системата, а други са принудени да приемат унизителни длъжности, нямащи нищо общо с криминалистиката. Разправата с тях започна по времето на кабинета „Орешарски“, когато министър бе Цветлин Йовчев, а главен секретар Светлозар Лазаров. И досега хора в МВР са категорични, че тази разправа е вдъхновена от лицето Делян Славчев Пеевски, известен освен като олигарх но и като депутат от ДПС, който не стъпва в парламента, но изпраща там проектозакони, които биват гласувани със завидна скорост и от ГЕРБ, и от „патриотите“, и от БСП. За ДПС е ясно.

 

Второто правителство на ГЕРБ и по-специално Цветанов не си мръднаха пръста да възстановят тези хора, които да продължат да правят това, което правят най-добре – да разкриват тежки престъпления. Министър Румяна Бъчварова нямаше понятие за какво става дума, а и никой не й обясни. Продължиха назначенията на хора, свързани не само с Пеевски и ДПС, но и с организираната престъпност. Това няма как да стане неволно.

 

През третият мандат на ГЕРБ в коалиция с „патриотите“ чистката продължава с темпо, равно на това, с което се назначават хора от кръга #Кой. Цветанов отлично знае за кои хора става дума и по какъв признак и „качества“ се издигат на възлови постове. Той е председател на Комисията по вътрешен ред и сигурност, но не си мърда пръста това абсурдно и вредно положение да се промени поне отчасти. Оправдава се, че има фактори, които не можел да пребори. Не казва обаче, кои са тези или този фактор.

 

Изводите се налагат сами:

1.    Цветанов е съгласен с разправата с доказани професионалисти и с назначенията на хора на Пеевски.

2.    Цветанов се страхува от Пеевски, защото Пеевски го държи с компромати чрез влиянето си в прокуратурата, на която Цветанов бе клиент, но се отърва, твърдят някои с намесата на същия Пеевски. Както се казва: имат сделка.

3.    Цветанов превръща в традиция започнатото от БСП и ДПС през 2014 г. Значи е в сговор с тях. Което пък означава, че ироничните подмятания към БСП са шеги и закачки за медиите и публиката.

4.    Цветанов предпочита в МВР да командват некадърници, за да не разкриват престъления, които могат да бъдат свързвани с политици, властници и със самия него. Убийствата на данъчния Иво Стаменов и търновския бизнесмен, приятел на Цветанов - Петър Христов са красноречив пример.

 

Ако трябва да се обобщи с едно изречение, то е: Цветанов има общ интерес с БСП и ДПС в сектор „Сигурност“ да цари пълна несигурност. Това позволява структури и служби да се използват за политически, корпоративни и мафиотски цели.

 

Фрог нюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 10572 |12.10.2018 БОЕЦ със сигнал срещу Цветан Цветанов . 14| 44522 |07.07.2018 Люба Кулезич: Цацаров, Борисов, Пеевски, Гешев и Цветанов ще понесат наказание по законите на Вселената . 14| 15600 |10.04.2018 Прокуратурата: Цветан Цветанов е нарушил член 6 от ЕКЗПЧ, причинявайки щети за държавата . 3| 9314 |27.03.2018 Цветан Василев е искал от Цацаров да бъде разпитан, стана ясно на делото КТБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads