Реклама / Ads
16| 7409 |07.03.2019 АКТУАЛНО

Цветанов се прави, че не разбира какво лошо има в опрощаването на милиони дългове

.
Цветан Цветанов
Лидерът ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов обясни, че той всъщност не знаел какви били задълженията на вероизповеданията, но да се опрости неплащането на данъци и осигуровки било въпрос на национална сигурност.
 

Това стана ясно от участието на Цветан Цветанов в сутрешния блок на Нова телевизия.

 

Цветанов, както и Йордан Цонев вчера, направи опит да промени темата, която излезе на дневен ред заради БСП -  опрощаването на огромните  дългове на Мюфтийството.

 

Той започна да припомня последното заседание КСНС и взетото решение за закона за вероизповеданията, което касае финансирането от чужбина. По думите му първоначалният вариант на закона е свързан с това да се ограничи изцяло външното финансиране за вероизповеданията, но е имало несъгласие на православната църква да се ограничават даренията.

 

По думите му не знаел какви са задълженията на различните вероизповедания, имал само обща сметка, която била около 8 милиона лева.

 

"Ние ще подкрепим този законопроект. Мотивите ни за приемане на закона са единствено да ограничим външното финансиране. Сигурни сме, че ще бъде основна опорна точка на БСП", коментира Цветан Цветанов.

 

Цветанов пак изказа мантрата, че няма сделка между ГЕРБ и ДПС. Според него това което правят е да можели да работят и да приемат закони, каза председателят на ПГ на ГЕРБ. Той даде пример със закона за социалната помощ, който започна да се гледа вчера.

 

Той заяви още, че ГЕРБ отстоява принципите да бъде надежден партньор на  НАТО. За мен по-важна беше визитата на Столтенберг в България. Сигурността навсякъде по света струва пари, посочи Цветанов.

 

Съдебен контрол имало и няма нарушаване на конституционните права, няма нарушаване на изборни права, каза още Цветанов коментирайки промените в Изборния кодекс.

 

По думите му България е приела пропорционалната система. В 10 държави в Европа има затворени преференциални системи, каза той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 22972 |01.03.2019 Явор Божанков разби Цветанов по телевизията: Говори против мен, защото не отидох в ГЕРБ . 33| 14042 |18.02.2019 Фурнаджийската лопата Цветанов подкрепи Борисов за преференциите, ошляпаха Д. Кирилов . 18| 15456 |18.02.2019 Евродепутатът Малинов попиля Цветанов и ДПС за преференциалния вот . 23| 17991 |16.02.2019 Цветанов пак лъже

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads