Реклама / Ads
22| 5102 |09.09.2008 АКТУАЛНО

Учениците: Вълчев да вкара нормална охрана в школата, а не нови оценки

.
„И сегашните оценки са достатъчни за дисциплината. Проблемът е, че ни пазят пенсионери. Не сме пионерчета, че да копаем градинки за наказание”, недоволстват учениците.
 

 

Това са само част от негативните емоции, които предизвика изявление на зам.-министъра на Министерството на образованието (МОН) Кирчо Атанасов, според което от просветното ведомство са решили да въведат оценки за поведение на учениците. Те от своя страна ги определиха като поредния гаф на министър Даниел Вълчев и споделиха пред Frognews.bg, че мерките им напомнят на старите разкази на своите родители от времето, когато те са били школници. Децата твърдят, че много по-уместно ще бъде, ако на мястото на пенсионерите, които вардят сградите се назначат щатни полицаи. На тийнейджърите като цяло не им пукало много от нововъведението, защото и днес учителите пишели субективно оценките си – на подмазвачите шестици, а на калпазаните – колкото да избутат учебната година.

Вижте какво мислят най-потърпевшите от новото хрумване на МОН – учениците:

 

teen.jpgХристина, 10. клас

Според мен тези оценки няма да помогнат за подобряването на дисциплината. То и сега учителите пишат субективно оценките по предметите си – ако някой се държи лигаво в часа, веднага му намират цаката с някое изненадващо контролно и го закопават с гадни въпроси. Разбира се подмазвачите до един са отличници. Така че не вярвам нещата да се променят и някой да се трогне кой знае колко от новите бележки. След като учителят ти понижи успеха по даден предмет, отново не стигаш до стипендията, която е обидно ниска. Единствената разлика е, че няма да те карат да копаш градинки и да бършеш книги. 

teen1.jpgТео, 12. клас

Тези оценки за поведението на учениците са пълна безумица. Аз съм отличник, но не мога да се похваля, че съм от най-кротките ученици в даскало. И какво? Ако ме хванат да пуша до двора на училището ще ме линчуват, че съм заплаха за съучениците ми ли? Трябват полицейски патрулки в районите на училищата, а не нови оценки. И без това с тези задължителни бележки, които всеки трябва да има по всички предмети под точен брой са истинска досада и стрес.

 

teen2.jpgАлександър, 9. клас

Мерки наистина са нужни, за да се спре насилието в училищата, но това според мен не начинът. Би трябвало да се засили охраната в тях и не някакви дядовци на преклонна възраст да ни пазят. Иначе сигурно ще попадна в групата на добрите.

 

 

teen3.jpgСтанислав, 11. клас

Това са безсмислени работи. Трябва да има полицаи в районите на училищата, за да се намали агресията в тях, а не униформи, удържане на стипендии и копаене на градинки. Не сме пионерчета и министърът не трябва да се държи като такива с нас. Бригадирите са в историята.

 

 

Снимки: Неделчо Хазърбасанов 

Анкета: Васил Василев 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4763 |09.09.2008 Фен изрита вокалиста на Оasis от сцената . 4| 6029 |09.09.2008 МОН връща оценките за поведение в училище навръх соцпразника . 2| 5155 |09.09.2008 Премиерът на Тайланд подава оставка заради участие в кулинарно шоу . 1| 5727 |09.09.2008 Луди, луди танци в Борисовата градина

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads