Реклама / Ads
27| 19185 |01.02.2022 АКТУАЛНО

Важно: Чии интереси са представлявали Цацаров и Гергов на срещата в ЦУМ?

.
Цацаров и Гергов
Сотир Цацаров, шеф на КПКОНПИ в оставка, демонстрира спокойствие, превъзходство и дори ирония към ситуацията с неговото напускане. По време на срещата му в Парламентарната комисия по превенция и противодействие на корупцията. Пред депутатите той заяви, че допускът му до класифицирана информация е отнет във връзка със срещата му през 2017 г. с бизнесмена Сашо Дончев в ЦУМ.
 

Пред журналисти каза: "Доколкото разбирам от беседата (с хора от ДАНС, бел.ред.) свързано е с това, че на г-н Дончев е изнесена класифицирана информация".

Но това казва той. Може да си го позволи, защото през 2017 г. ВСС и Инспектората към него си „свършиха“ работата и скандалът бе заметен по черджето.

 

Досега повече подробности обществото научи единствено от това, което публично сподели бизнесменът Сашо Дончев, собственик на „Овергаз“. А то бе свързано с изразено недоволство от Цацаров за публикации във в-к „Сега“, както и с внушения от страна на главния прокурор по онова време, че Дончев е подпомагал финансово „Да, България“ и телевизия BIT. Оказа се, че информацията, която му е предоставена – явно от службите – е абсолютно невярна. На което обществото не реагира подобаващо, въпреки явното доказателство, че тайните служби могат да манипулират всякаква информация за всеки един българин, фирма, медия и пр. В резултат всеки може да се окаже мишена за определени институции в интерес на определени кръгове. Но това е положението…






Четири години след срещата Сотир Цацаров казва още: "Няма да влизам в каквито и да е подробности. Единственото, което ще кажа, че при осъществяването на тази среща, при разговора, аз нямам каквито и да е притеснения от етична, морална или друга гледна точка".

 

Този път Цацаров се заблуждава жестоко, въпреки мита за неговата интелигентност и правни познания. Може и да ги притежава, но със сигурност подценява същите качества у опонентите му.

 

Някои факти: Инициаторът на срещата (според Сашо Дончев, бел.ред.) Георги Гергов е почетен консул на Руската федерация. За това как си върши работата в полза на Москва говорят възторжените оценки на руското посолство в София, изразени на официалната страница на мисията през 2021 г във Фейсбук. „Гордеем се с това, че Русия има такъв приятел!“

 

Георги Гергов е създател на масонската ложа „Слънце Ориент“. Според пловдивския бизнесмен Петър Станчев това станало по повеля на тогавашния президент Георги Първанов. Според него Сотир Цацаров е член на тази ложа. Целта й е да консумира цялата икономическа власт в Южна България. Такава ложа под името СДРУЖЕНИЕ „ЛОЖА СЛЪНЦЕ ОРИЕНТ – ПЛОВДИВ“ е регистрирана като сдружение в Пловдивския Окръжен съд през 2005 г. Справка в ДАКСИ показва, че тя е активна и в момента. Неин председател е Димитър Недков, бивш кадър на Мултигруп. Самият Станчев признава, че също е масон, но в друга ложа.






В предаването „Насреща Люба Кулезич“ Сотир Цацаров споделя преди време: „Членуването в масонска ложа не е вредно за магистрат, защото същото е да се членува в ловна дружинка или във ветроходен клуб – и там се създават някакви контакти и познанства“. След това продължава: „Гаранция ли е, че човек е необвързан, ако не е масон или ловец? Нещата зависят от човека“.  

 

Като главен прокурор Цацаров често се е срещал с Борисов в премиерския кабинет. Казват, че са обсъждали важни въпроси, свързани със сигурността в страната. Може да е така. Но може и да не е. Няма как да знаем. Но пък със сигурност тези срещи в сряда са нарушавали принципа за независимостта на властите.

 

Нещата зависят от човека, - казва Цацаров… Така е, затова като знаем, че Гергов представлява интересите на чужда държава, Борисов представлява интересите на ГЕРБ и свой близък кръг, а Цацаров като главен прокурор е част от масонската ложа „Слънце Ориент“, основана от Гергов, какво да си мислим за тези двама човеци? Те чии интереси са представлявали на срещата в ЦУМ със собственика на „Овергаз“? И използвана ли е конфиденциална информация от секретните български служби в случая? Не твърдим, че се е случило това, но въпросите сами се натрапват.

 

Фрог нюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 40| 38228 |08.01.2021 Първо във Фрог: Адвокат поиска от КПКОНПИ да разследва Борисов за корупция и конфликт на интереси . 11| 6969 |17.11.2020 Дипломат: Какви лобита създаде правителството в Европа и Вашингтон за нашите интереси в Северна Македония?! . 15| 24679 |23.06.2020 Албена Белянова с SMS до Борисов и въпрос: До кога ще плащаме за търгуване с националните интереси в името на оставането на власт? . 4| 8473 |02.12.2019 Д-р Дечо Дечев: Поставят се основите на нещо, което бе разрушавано 20 г. в полза на интереси

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads