Реклама / Ads
6| 10286 |07.12.2023 АКТУАЛНО

"Възраждане" в ролята на "вехти войводи": Показаха филии с лютеница на Никулден

.
Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов влезе вчера в ролята на "вехт войвода" и показаха никулденската си вечеря на последователите си, като публикува във Facebook кадри как празнува Никулден с филии с лютеница и аншоа.
 

"Никулденска вечеря далеч от вкъщи - без шаран, но пък с консерва скумрия, аншоа и най-добрия ми приятел в такива моменти, лютеницата", написа Костадинов вчера вечерта.

 

Миналата година друг представител на "Възраждане" пък показа друга, но пак консервена, никулденска трапеза - консерва риба с боб.

 

Очаквано, снимките предизвикаха иронични коментари в социалните мрежи.

 

"Вижте, животът на депутатите ни е тежък и неблагодарен (поетът би казал като озъбено свирепо куче). Много често, а дори може би почти винаги, в него се яде от бурканчета и консерви, яде се евтин хляб с лютеница (най-добрия приятел!!!) и всичко това на проста дървена маса без покривка", пише Теодор Михайлов.






"Но това не ги прави някакви бездуховни скотове, приятели, това ги прави съвременни хъшове, защото понякога на масата има отворена книга, а както всички знаем в книгите се крие знанието, особено ако след като сме ги прочели сме ги и разбрали, приятели.


Докато на празници ние преяждаме с шарани, поднесени върху трапези покрити с копринени покривки, а на Великден се чукаме с яйца Фаберже, те мажат филии с лютеница, пият вода от чешмата и ни правят съпричастни към нелекия си живот, прилагайки снимки в социалната мрежа.


И последно. Понякога, приятели, немотията им е толкова голяма, че някои от тях използват една маса и едни и същи мебели, може би за да понесат несгодите си по-леко, а може би поради друга причина, която ние не знаем и не можем да предположим.


Поклон!", казва още той.

 

 

"Крайно време е да отделим пари за една пълна тенджера с леща, къде сте видяли съвременни възрожденци да ядат консерви с лозови сарми и скумрия в доматен сос", шегува се в социалните мрежи активистът Иван Евтимов.

 

Хумористичната страница "Мишел от Съпротивата" пък надгражда темата с творчество по въпроса:

 

 

ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 8403 |06.12.2023 Илиян Василев: "Лукойл" е като голяма мечка в българската икономика - трябва да я водиш умно . 2| 26530 |06.12.2023 Български поверия и обичаи за Никулден - внимавайте с люспите . 8| 19587 |05.12.2023 Икономист: Ще страдаме, ако не спре да се надува имотният балон . 34| 11487 |04.12.2023 Има ли Зеленски два вида въоръжени сили: „добрите“ на ген. Сирски, и „лошите“ подчинени на ген. Залужни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads