Реклама / Ads
15| 5886 |21.03.2020 АКТУАЛНО

Вече са в сила новите мерки при извънредно положение у нас

.
От днес е ограничено пътуването без неотложен повод между областните градове. Тази мярка е с цел да се ограничи разпространението на коронавируса у нас.
 

Органите на Министерството на вътрешните работи ще организират контролно-пропускателни пунктове на входно-изходните пътища на областните центрове и ще извършват проверка на целта на пътуването на гражданите.


"През контролно-пропускателните пунктове ще се пропуска преминаването на лица в случаи на неотложно пътуване, обосновано от доказана потребност от трудово естество, здравословни причини, завръщане в собствения настоящ адрес, дом или постоянен адрес. Това се удостоверява със служебна бележка от работодателя, медицински документ или документ за самоличност", разясни Ананиев.


Заповедта се издава точно преди началото на почивните дни, ще има гратисен период за служебните бележки до понеделник и дотогава никой няма да бъде глобен за липсата на такава, стана още ясно на брифанга в Министерския съвет.


Също така се забранява на лицата под 60-годишна възраст да посещават хранителни магазини или аптеки всеки ден от 8.30 до 10.30 ч. Преустановяват се посещенията на паркове, градини, спортни и детски площадки и съоръжения на открити и закрити обществени места. Собствениците на домашните любимци ще бъде позволено влизането в обособени части от парковете, без да се допуска натрупване на хора.

Народното събрание ще заседава само в четвъртък и петък, решиха депутатите, след като късно снощи одобриха окончателно Закона за извънредното положение в страната, съобщи БНР. Ще се гласуват приоритетно актове и законопроекти, свързани с обявеното извънредно положение. Парламентарните комисии ще заседават, а по решение на някоя от тях, заседание може да бъде ограничено за външни лица, като в този случай ще се предава пряко в интернет.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 13528 |17.12.2019 Първо във Фрог: Румяна Арнаудова вече не е говорител на прокуратурата, утре става ясно кой ще я замести . 4| 8442 |02.12.2019 Д-р Дечо Дечев: Поставят се основите на нещо, което бе разрушавано 20 г. в полза на интереси . 0| 6274 |29.10.2019 Нашата интелигенция. Имаме ли вече такава? . 10| 5258 |26.10.2019 Ден за размисъл - в сила са редица забрани

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads