Реклама / Ads
18| 10580 |14.04.2021 АКТУАЛНО

Защо махнаха генералите от парламента?

.
Ген. Кольо Милев и полковник Сашо Александров
Само генерал Кольо Милев ще отсрамва генералитета от армията като депутат в новото Народно събрание. Компания ще му прави полковник Сашо Александров от партията на Слави Трифонов. Вън от парламента вече са генерал Константин Попов, генерал Симеон Симеонов, вицеадмирал Пламен Манушев и бригаден генерал Кольо Милев. Защо стана така?
 

Защото генералите винаги са използвани от политиците. Защото генералите винаги са мълчали, за да не загубят депутатските си заплати. И са преглъщали обиди, неистини и шамари за армията, за да са удобни на партиите си.

 

Пример! Не е ли повече от ясно, че премиерът Бойко Борисов преглътна удара с милиардите за самолети Ф-16 на Красимир Каракачанов, за да остане на власт. Не толкова, че обича хората с пагони от армията. Така мисли генерал-лейтенант от резерва Кирил Цветков и се покрива напълно с моето мнение.

 

Но и другото е вярно - шефът на Комисията по отбрана генерал Константин Попов изпълни поръчката за купуване на Ф-16 заедно с адмирал Пламен Манушев и генерал Симеон Симеонов и вкупом станаха ненужни. Изхвърлиха ги зад борда на парламента.

 

Не трябва да съм Ванга за да направя прогнозата, че оттук насетне няма да се харчат повече пари за армията. Докато не припари под задника на политиците, докато не замирише на барут в Черно море или по някоя от другите граници, ще бъде така.

 

Дано ме опровергаят онези няколко мохикана в новия парламент, които ще представят войската на жълтите павета.

 

Генерал Кольо Милев от "БСП за България" е вече втори мандат в Народното събрание. Беше депутат и член на Комисията по отбрана в 44-ото Народно събрание. Минал е през строя на войската от командир на взвод  до командир на бригада.

 

Новото лице е полковник от запаса Сашо Александров. Той влиза в парламента от партия „Има такъв народ“, като втори в плевенската листа. В Комисията по отбрана на 44-ияпарламент беше главен експертен сътрудник. Бил е началник на отдела по интеграцията и оперативната съвместимост в Генералния щаб, Заместник-военен представител на България в НАТО (2004-2006), началник на отдел в МО за укрепване на мерките за укрепване на доверието във военната област (ДОВСЕ, ВД и Открито небе) и началник на Офиса на НАТО в Скопие (2012-2014 г.)
Завършил е Висшето военно училище "В.Левски", Велико Търново –през 1980 г. Военна академия в Москва - 1990 г. Висш колеж по отбраната на НАТО в Рим - 2001 г.,краткосрочни (30 дневни) курсове в Командната академия на Бундсвера в Хамбург - 1996 г.; Училището на НАТО в Оберамергау, ФРГ - 2003 г. Центъра на ООН по операции по поддържане на мира в Райхенау, Австрия - 1994 г. Има участия в редица операции и учения на НАТО.

 

Офицерът от запаса Велизар Шаламанов ще бъде депутат от "Демократична България", завършил е ВВВУ „Георги Бенковски“. Той бе заместник-министър на отбраната по вромето на Иван Костов и служебен министър на отбраната. Има опит и като директор в структурите на НАТО.

 

Калин Неврокопски

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 110| 17449 |05.03.2021 Защо най-ревностните поддръжници на Ф-16 са вън от листите на ГЕРБ? И още опасни въпроси . 24| 12031 |18.12.2020 Washington Post: Защо правителството на Борисов оцеля след дълги протести? . 26| 7764 |03.11.2020 В. Енчев за С. Македония: Каракачанов, защо го играеш патриот със задна дата . 26| 10110 |07.08.2020 Полицията и жандармерията махнаха блокадите, Арман Бабикян е арестуван /видео/

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads