Реклама / Ads
110| 17468 |05.03.2021 АКТУАЛНО

Защо най-ревностните поддръжници на Ф-16 са вън от листите на ГЕРБ? И още опасни въпроси

.
Интересно е, че ген. Константин Попов, шеф на Комисията по отбрана, полковник от резерва , бивш. зам.-шеф на парламента Емил Христов и един от шефовете в ГЕРБ Красимир Велчев, по професия инженер-авиатор, не са в листите ГЕРБ? И тримата бяха свързани с гласуването и прокарването на решението да се закупи Ф-16 за българските ВВС.
 

Генералът, след десетки колебания, най-накрая застана твърдо на позиция за закупуване на Ф-16 в ръководената от него парламентарна комисия. "Уважавам мнението на президента Радев, но вярвам на мнението военните специалисти, които са работили." Това пък каза зенитчикът Емил Христов в подкрепа на Ф-16 , заставайки като Матросов зад властта, сякаш Румен Радев не бе доскоро пилот №1 на България. Май си свършиха работата и ги ритнаха...Може и да не е тази причината за заличаването им от герберските листи, но тези факти се набиват на очи.

 

Тази сутрин военният министър Каракачанов сравни F-16 с МиГ-21 /извършил последният си полет над българското небе през 2016 г./ С това май и на непросветените им стана ясно, че закупуваме един застаряващ Ф-16. Ама кой да слуша истинските летци и най-вече тези от запаса и резерва, които изразяваха своето мнение без страх и задръжки. Всички бяха категорични, че трябваше да купим по нов модел американски изтребител. И не е ли твърде закъсняло признанието на "войводата"?

 

И накрая за капак дойдоха днешните думи на президента Румен Радев: „Има опасност учебната ни авиация тази година да остане без самолети, което обезсмисля проекта за изтребителя", заяви Върховният главнокомандващ. Като добавим към думите му и факта, че продължава застрашителното намаляване на нальота на летците, картинката става от опасна по-опасна. Въпросът е - с кого и как ще охраняваме небето на България, което е и въздушно пространство на НАТО?

 

Калин Джумайски

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 24| 12061 |18.12.2020 Washington Post: Защо правителството на Борисов оцеля след дълги протести? . 26| 7781 |03.11.2020 В. Енчев за С. Македония: Каракачанов, защо го играеш патриот със задна дата . 0| 6842 |15.07.2020 Защо да играете онлайн казино игри? . 24| 14760 |01.07.2020 Илиян Василев: Изобщо защо са ни съдии. Направо Гешев казва колко да лежиш

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads