Реклама / Ads
0| 4221 |28.11.2017 КРИМИНАЛНО

Четирима са задържани за наркотици в София

.
Специализирана операция по противодействие на наркоразпространението е проведена на територията на столицата от служители на отдел „Наркотици“ в ГДБОП и на столичното Шесто РУ.
 

В хода на операцията, в момент на осъществяване на сделка с наркотични вещества, са задържани четирима рецидивисти. С.С. /39 г./от София, известен с прякора Тото - криминално проявен, осъждан за извършени престъпления, свързани с изнудване, отвличане, причиняване на телесна повреда, Н.Т. /38 г./ от София - криминално проявен и осъждан за различни престъпления, Д.Д. /44 г./ от Габрово, осъждан за кражба, производство, притежание и разпространение на наркотици и шофиране след употреба на алкохол и И.Д. /s39 г./ също от Габрово, и той осъждан.

 

След задържането им, при обиск у С.С. е намерен найлонов плик, съдържащ таблетки екстази с общо тегло 519 грама. При последвалото претърсване в дома му са открити два пистолета, единият от които със заличени номера, 550 патрона за тях и три пълнителя с патрони. В жилище, обитавано от Н.Т., са намерени и иззети 515 грама бяло прахообразно вещество - кокаин, около 500 грама суха зелена тревиста маса - марихуана, хашиш, пълнител с поставени патрони за боен пистолет „Макаров“, около 13 000 лева и дори машина за броене на пари.

 

При обиск у Д.Д. са открити четири таблетки екстази, а у И.Д.- около 8 000 лева. Общото тегло на иззетите наркотични вещества е около 1,5 килограма. По първоначални данни групата е „зареждала“ с наркотици част от столичните дискотеки. На двама от задържаните е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“. По случая е образувано досъдебно производство. Работата по случая продължава под ръководството на Софийска градска прокуратура.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3782 |17.10.2017 12 души са задържани за наркотици в Бургас . 0| 4862 |11.10.2017 Четирима българи отиват във френски затвор за източване на над 2 милиарда евро . 1| 4951 |25.09.2017 Разбиха престъпна група за разпространение на наркотици в Сливен

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads