Реклама / Ads
2| 15317 |29.12.2019 КРИМИНАЛНО

Детски рисунки разкрили ужаса, в който са живели мънички момичета

.
Детски рисунки разкриват насилието, на което са подложени две момичета в семейството си. След намесата на службите двете деца живеят при прабаба си, която става тяхна майка.

„Били са затваряни в мазето и в зайчарник от майка им. Бити са и са връзвани със сезал за вратата. Освен това са обръщани с главата надолу”, разказва прабабата на децата Параскева Николова пред Нова телевизия.


Изтезанията били насочени предимно към по-голямото момиченце. Освен от майката, то било насилвано физически и от мъжа, с когото тя живеела. Тогава Мила и Росица били на 3 и на 6 години. За това, че нещо се случва в тяхното семейство социалните работници разбрали, когато голямото момиченце е закарано в болницата със счупена ръка след поредния побой.

 

„Майката е създала ново семейство с мъж и по-голямото дете е било излишно. Причинявайки му болка, са му показвали, че то не е желано там“, обяснява психологът Тинка Чумова.

 

Не след дълго, социалните извеждат децата и ги настаняват при тяхната прабаба, която е баба на майка им. Тя е на 67 години и въпреки възрастта се съгласява да ги гледа. „Бяха ги предали на таткото, но той няма възможност да ги отглежда. Ние със сина ми, техният вуйчо, се съгласихме да ги гледаме. По-добре тук, отколкото да ходят по чужди домове с чужди, хора“, споделя Параскева Николова.

 

Прабабата, която е като майка на децата, се опитва да ги научи на всичко и да запълни всяка празнота в душата им. „Много голяма отговорност е, ако не е помощта на близките е трудно. Всеки организъм остарява, а и грижите са много“, добавя Параскева.

 

От три години майката не е виждала децата си, не се е интересувала къде са и дали са добре. Биологичният им баща ги посещава за празниците, но не може да се грижи постоянно за тях. „Малката се опитва да каже от време на време името на майка си, ако гледа някоя снимка, но голямата - не. Само казва, „остави я майка ти“. За мен детето е изстинало към нея“, разказва прабабата.

 

Днес двете момичета ходят на училище, усмихват се, а рисунките им са цветни и весели. Въпреки това, социалните не спират да ги посещават и да помагат на прабабата. А тя си пожелава да има сили, за да може да ги отгледа.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 14426 |26.12.2019 Полицай преби и заплаши съпругата си във Враца . 0| 12321 |23.12.2019 Криминално проявен е размазал петте коли в Пловдив . 0| 13626 |15.12.2019 Кола помете жена на трамвайна спирка . 0| 13989 |11.12.2019 Четирима пострадаха в катастрофа на пътя Русе-Бяла

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads