Реклама / Ads
0| 5511 |11.04.2017 КРИМИНАЛНО

Изгоря заведение на свидетел срещу кмета на Кранево

.
Заведение на свидетел срещу кмета на Кранево е напълно изгоряло тази нощ, а живеещата в съседната къща възрастна жена е откарана в болница в тежко състояние заради вдишания дим от огъня, съобщи RNS.
 

Кръчмата е в центъра на Кранево. Тя работи целогодишно. Неин собственик е Данчо, известен с прозвището Малкия. Същият е свидетелствал по разследване срещу кмета на Кранево Румен Николов. Данчо Малкия е категоричен, че кметът го рекетирал за пари. В свидетелските си показания твърди, че зад Николов са местният олигарх и депутат от ГЕРБ. Запознати с партийния живот твърдят, че предния мандат кмет от БСП, а сега от ГЕРБ – Румен Николов, лично е номинирал за кандидат депутат на предсрочните парламентарни избори Живко Мартинов. За последния вчера стана ясно, че неговият кумец Стелиян Митев – шеф в най-голямата дирекция на Министерството на земеделието, е с повдигнато обвинение за престъпление по служба. Държавното обвинение твърди, че същият неправомерно е предоставил 14 декара от плажа на Кранево на две фирми, които са построили хотел, заведения и търговски обекти. Едната от тях е на баща му.

 

Наблюдаващ прокурор по преписката жалбата на Данчо Малкия е Румяна Желева. Припомняме, че същата е с повдигнато обвинение за лъжесвидителстване. В момента е подсъдима в СГС и на 24 април предстои поредно заседание, което може и да е последното преди произнасяне на присъдата. Тъй като деянието, за което е подсъдима не е извършено по служба и заради последните промени в Закона за съдебната власт, Желева продължава да е прокурор, да ръководи разследвания, да прекратява такива, да повдига и поддържа обвинения.

 

Въпросната преписка с жалбата на Данчо Малкия също е била прекратена. При пожара нощес е пострадала възрастна жена, живееща в къщата зад заведението. Преди минути тя бе откарана в болница, в тежко състояние, вследствие от вдишания дим.

 

Около 6 ч тази сутрин е получен сигналът за инцидента. Причината е късо съединение в ел. инсталацията на заведението, което е затворило в 22 ч. снощи. Тъй като самото то е дървена конструкция, пламъците напълно са го унищожили. Изгоряло е цялото оборудване и над 260 покривна конструкция, съобщи  пресаташето на ОД МВР – Добрич.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 3978 |11.04.2017 Г-7 се обявиха срещу Асад . 1| 3774 |11.04.2017 Прокуратурата се обяви срещу поскъпването на водата в София . 0| 4368 |11.04.2017 Статии срещу Тръмп наградени с „Пулицър“

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads