Реклама / Ads
3| 4886 |31.07.2018 КРИМИНАЛНО

Обраха Таско Ерменков и семейство му докато спят, упоили ги

.
Източник: БГНЕС
Ограбиха дома на депутата Таско Ерменков за втори път. Това съобщи самият той, предаде Агенция „Фокус“.
 

„Това е вторият обир, който ми се прави в същия апартамент. Първият беше през 2015 г. и тогава бяха ограбени всички видове ценности и то по много перфектен начин. Крадците се бяха постарали да оставят апартамента в първоначалния му вид, все едно, че никой не е влизал вътре, кутийките, от които бяха взети бижутата, бяха оставени на същите места затворени. Ако дъщеря ми съвсем случайно не беше разбрала, че портмонето ѝ е преместено от лявата в дясната част на чекмеджето, нямаше да разберем сигурно в продължение на много време, че сме ограбени", разказа депутатът от БСП.

 

Вторият път бил на 3 юли, докато той и жена му, дъщеря му и мъжът й спели.

 

Предният път крадците влезли, когато нямало никой, а той и жена му били на море.

По думите му интересното е, че от кредитните карти, които имат в портмонетата си, са взети само тези, които са на жена му и са руски. „На тях тя получава пенсията си по възраст. В тях има не повече от 100 долара в момента. Българските кредитни карти не са пипнати", продължава той.

 

Докато крадците търсели какво да вземат, той бил с холтер, чрез него се измерва кръвното в продължение на 24 часа.

 

Полицията им казала, че вероятно са били упоени с газ. Това е недопустимо, ядосан е той.

 

Сега са взели часовника му, от чантата на дъщеря му 10 лева, както и по-голяма сума - 300-400 евро от чантата на жена му с картите й. По думите му те не могат да бъдат използвани тук.

 

Той посочи, че полицията не си е направила труда да разпита съседите.

 

„Сами разбрахме, че към 2.00 часа посред нощ някой е звънял на звънците у тях, но никой не се е качил на етажа. Пред блока постоянно стои автомобил с дипломатически номер 0293 и биха могли да попитат и тези хора дали не са видели някой да влиза, но и това не е направено. Досега мълчах, защото смятах, че полицията трябва да бъде оставена да си върши работата, но след като вече почти един месец никой не ме информира и никой не прави каквото и да било, реших да му дам гласност, защото този случай касае мен, но и всеки българин, който трябва да се чувства спокоен в дома си", разказа депутатът.

 

"При такива действия и такова безсилие на компетентните органи няма как това да се случи“, разказа още Таско Ерменков.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 10299 |08.03.2018 Двама маскирани обраха бензиностанция . 1| 9610 |19.02.2018 Въоръжени обраха казино . 0| 4233 |13.12.2017 Обраха офис за парични преводи във Велинград . 1| 4907 |25.09.2017 Младежи обраха бензиностанция в столичния квартал ”Враждебна”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads