Реклама / Ads
0| 4151 |28.10.2016 КРИМИНАЛНО

Оставиха в ареста обвинения в побой над лекарка

.
Постоянна мярка за задържане под стража наложи Районният съд в Пазарджик на 18-годишния Димитър Костадинов от Момина Клисура, обвинен в побой над лекарка от Спешно отделение. Съдия Таня Петкова прочете решението, но не и мотивите, за които обяви, че те ще станат известни на защитата на младежа веднага, а скоро ще бъдат качени на сайта на съда.
 

Според прокурор Румяна Петрова има достатъчно доказателства за извършено престъпление. Младежът не оставил лекарите да вършат работата си на спокойствие и отказал да напусна коридора въпреки опитите да бъде изведен. Затова се намесил охранителят Георги Данденов, който бил ударен два пъти от Костадинов. При опит да ги разтърве два удара в главата получила и д-р Гергана Анчева.

 

Обвинителката заяви, че емоционалността на нападателя можела да го подтикне към ново престъпление. Димитър Костадинов бе задържан в четвъртък миналата седмица, когато придружавал в Спешно отделение своя братовчед Сашо Костадинов, пострадал при катастрофа. Според защитата му лекарите не са си свършили работата навреме - държали са близо час ранения в коридора, преди да му обърнат внимание, с което провокирали невъздържаното поведение на младежа, който първо напсувал системата на здравеопазване, а после блъснал пострадалата д-р Анчева.

 

Адвокатът заяви, че не бива хората от определени професии да се превръщат в свещени крави и да се смятат за недосегаеми. Той добави също, че бързото производство срещу обвиняемия изисква в 7-дневен срок обвинителният акт да бъде внесен в съда и е безпредметно задържането на Костадинов за няколко дни.

 

Другият защитник на обвиняемия пък заяви, че прокуратурата не е събрала достатъчно убедителни доказателства за извършено престъпление. Освен това момчето е от добро семейство, с чиста характеристика, помага на баща си в отглеждането на по-малката си сестричка, след като майката починала преди 5 години от онкозаболяване.

 

И двамата адвокати поискаха Димитър да бъде освободен с подписка. При обжалване или протест мярката ще се гледа от Окръжния съд в Пазарджик на 4 ноември от 14.00 ч.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3544 |25.11.2023 Намушкаха с нож в затвора осъденият за убийството на Джордж Флойд полицай . 0| 5940 |17.01.2023 Петдесетолевката е най-често фалшифицираната банкнота за 2022г. . 0| 11406 |19.05.2021 Мъж скри наркотици в резервната гума на колата си. Спипаха го . 6| 15298 |22.08.2020 Въоръжен обра бензиностанция край Бобов дол

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads